Politik: <br>Kan Peter Nielsen regne ?

Politik:
Kan Peter Nielsen regne ?

9. oktober 2013 - kl. 9:06 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Peter Laigaard, byrådsmedlem og spidskandidat, Liberal Alliance:

Den konservative formand for Socialudvalget, Peter Nielsen, som var hovedarkitekten bag nedslagtningen af vores lokale hjemmeplejefirma – DIN Hjemmepleje, igennem misbrug af udbudsreglerne, hvor hverken pris eller kvalitet var afgørende, og som har gjort at 38 mennesker har mistet deres job og 180 tilfredse borgere deres personlige pleje, har i sit seneste indlæg forsøgt at retfærdiggøre denne vanvittige handling.

Peter Nielsen manipulerer voldsomt med de faktiske forhold når han fremhæver at kommunen afregnes til en pris af 275 kr medens de private afregnes til 287 kr – for normaltid. Sandheden er, at medens de private skal afholde alle udgifter til administration, bygninger, biler, forsikringer og ledelse mv. er den kommunale pris uden disse “overhead” udgifter. Hvad den kommunale pris reelt er ved hverken Peter Nielsen eller jeg i skrivende stund. Det kan selvfølgelig undre, at man som formand for et budget på små 900 mio. ikke kender sine egne produktionspriser, inden man fastsætter udbudspriserne for de private.

Liberal Alliance har derfor påtaget os den pædagogiske opgave for Peter Nielsen at få dette beregnet. En ting ligger dog fast på forhånd. Man får ikke meget overhead for 12 kr/time i dagens Danmark!

Det gemmenførte udbud på fritvalgsområdet har givet os meget lave priser for de private leverandører sammenlignet med andre kommuner – det store spørgsmål er derfor: Hvorfor undlod man den kommunale del i udbudet og hvad koster det os alle sammen ?

Vi kunne måske have sikret meget store yderligere besparelser, der kunne have været brugt til at sikre den kernevelfærd vi alle er tilhængere af. I Liberal Alliance mener vi godt private kan levere disse ydelser – de konservative mener som socialistisk Folkeparti, at det skal løses kommunalt. Her skiller vandene.

Svarene blafrer i vinden. I Liberal Alliance vil vi tage hele sagen op og offentliggøre alle tilgængelige bilag i forbindelse med sagen på det sidste byrådsmøde inden kommunalvalget. Jeg skal opfordre alle interesserede til at sætte sig ind i sagen.

Efter at have været sammen med Socialistisk Folkeparti i næsten 4 år, er der selvfølgelig heller ikke meget tilbage af de gamle konservative dyder. Resultatet er til at tage at føle på:

Konservative: Massive skattestigninger, astronomisk gæld der bare vokser, prestigeprojekter og tvangskommunaliseringer.

Liberal Alliance: skattestop, nedbringelse af gæld, konkurrenceudsættelse baseret på “fritvalg” og “pengene følger borgerne”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politik:
Kan Peter Nielsen regne ? '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger