Farverig udstilling på biblioteket…

Farverig udstilling på biblioteket…

5. oktober 2013 - kl. 12:24 - af

Figurativt moderne eller naivistisk ekspressionisme er Mikkel Kristiansens egen genrebetegnelse for de meget farverige billeder, han i øjeblikket udstiller på Sæby Bibliotek.

Mikkel Kristiansen har i ca. 10 år været, det han selv kalder ”fritidsmaler”, og har i alle årene ladet sig inspirere af børnetegninger, masker og figurer samt andre kunstnere, som han selv beundre. Det er bl.a. koloristiske malere som Jens Søndergaard, tidlig William Skotte Olsen og de klassiske ekspressionister, specielt Edward Munck og Emil Nolde.

Malerierne er oftest akryl og/eller olie på lærred, men det kan også være malet på andre materialer. – Det kan være lidt ”hærgede” træplader, fundet ved stranden eller på byggepladser, og her kan det ikke sjældent være materialets grove struktur, der give oplægget til et motiv, forklarer Mikkel Kristiansen.

Hensigten med malerierne er at udtrykke følelser og stemninger. – Det kan være vemodighed, glæde, undren, angst og ro, fortsætter han, der afslører, at han ikke bevidst arbejdet med skjulte budskaber i motiverne. Han vil hellere overlade det til beskuerne, der typisk tolker figurernes og motivernes udtryk forskelligt.

I malerierne kan der være figurative sammensmeltninger, mennesker kan blive til hus, skibe sejler på land, byerne står på skibe eller på himmellegemer. Perspektiv og størrelsesforhold kan være opløst, og farverne må gerne være kraftige og/eller provokerende, men også gerne smukke.

– Nogle af malerier på denne udstilling kan købes, andre tilhører familie, venner og bekendte, oplyser Mikkel Kristiansen, som gerne vil kontaktes via sin e-mail: kristiansen47@gmail.com, , hvis man har lyst til at se mere. Arbejdsmæssigt er Mikkel Kristiansen ansat i Frederikshavn Kommune, hvor han arbejder som psykolog.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Farverig udstilling på biblioteket...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger