Mere brug for energibyen end nogen sinde

Mere brug for energibyen end nogen sinde

4. oktober 2013 - kl. 14:23 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Aino Linkhorst, Susanne Sleiborg og Ivan Bengtsen (kandidater til kommunevalget for SF).

Med den seneste rapport fra FN’s klimapanel er det endnu en gang blevet bekræftet, at udledningen af CO2 sprænger alle rammer, og at vi står foran voldsomme forandringer i klima og vejr. Klimapanelet skriver, at hvis vi fortsætter med afbrændingen af fossil energi som nu, vil der i løbet af en kort årrække skulle indføres et totalt stop for udledning af CO2, såfremt stigningen i temperaturen på vores klode skal holdes under 2 grader. Mange af effekterne af klimaændringerne vil vare ved i mange århundreder, efter at udledningen af CO2 er stoppet.

En af effekterne er stigning i vandstanden, med op til 98 cm, som f.eks. vil medføre oversvømmelser i en kystnær by som Frederikshavn.

Der er tale om en global analyse, som kræver lokal handling. Et nyt byråd i Frederikshavn må i langt større grad end det eksisterende tage klimapolitikken alvorligt, og i SF vil vi som i indeværende byrådsperiode gå forrest i bestræbelserne på at erstatte den forurenende energi med vedvarende, bæredygtig og grøn energi.

Vi vil i SF derfor arbejde for at den nye kommunalbestyrelse sætter yderligere fokus på energibyen og sætte gang i processen igen, så Frederikshavn igen bliver foregangskommune på energiområdet gennem konkrete planer for brugen af vedvarende energi.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mere brug for energibyen end nogen sinde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER