Finans: <br>Laveste ledighed i fire år

Finans:
Laveste ledighed i fire år

3. oktober 2013 - kl. 10:13 - af

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for udviklingen i ledigheden. Statistikken udkommer hver måned, og de seneste tal belyser udviklingen i august. Tallene viser, at ledigheden fortsat er faldende. Fra juli til august faldt ledigheden med 2.200 personer, så der i august var 149.900 ledige svarende til 5,6% af arbejdsstyrken. Det er første gang siden september 2009, at ledigheden er faldet under 150.000. Dette er naturligvis meget glædeligt. Ledighedsfaldet skyldes dog ikke udelukkende en stigning i antallet af folk i arbejde – dvs. antallet af beskæftigede. I stedet skyldes en del af ledighedsfaldet, at arbejdsstyrken er blevet mindre samt at gruppen af ikke-arbejdsmarkedsparate personer på overførselsindkomst er blevet større. Derudover er der formentlig også nogen som er faldet ud af ledighedsstatistikken, da de, som følge af afkortningen af dagpengeperioden, ikke længere modtager overførsler fra det offentlige.

I sidste uge udsendte Danmarks Statistik også tal for erhvervstilliden i Danmark. Erhvervstilliden, som også omtales industriens konjunkturbarometer, ramte i september det højeste niveau siden starten af 2012. Bedringen i industrien skal ses i lyset af den økonomiske bedring, som vi har set på vores vigtigste eksportmarkeder i Europa. Det var særligt produktionsforventningerne som steg, mens ordresituationen faktisk ikke blev forbedret. Produktionsforventningerne er generelt set meget svingende, men det er trods alt glædeligt, at vi ser en så kraftig fremgang.

Danmarks Statistik har desuden netop offentliggjort tal for det reviderede nationalregnskab i 2. kvartal. Her ser vi, at dansk økonomi er vokset med 0,6%, hvilket er en smule højere end de foreløbige tal som viste en vækst på 0,5%. Dette bekræfter den flotte fremgang dansk økonomi oplevede før sommeren. Fremadrettet tyder dette på, at væksten kan fortsætte i 2. halvår – blandt andet drevet af højere privat forbrug, som følge af stigende forbrugsoptimisme. Samtidig vil en stigende eksport også påvirke væksten positivt. Dansk økonomi er langsomt på vej ud af krisen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans:
Laveste ledighed i fire år '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER