Ordet er frit: <br>Ro i folden, tak!

Ordet er frit:
Ro i folden, tak!

27. august 2013 - kl. 13:56 - af

Redaktionen har modtaget nedenstående indlæg fra Flemming Sten.

De var egentlig ret så mange i folden, dengang. Over 20 blev det til, hvis alle blev talt med.

Og det blev de!

Lige så mange og lige så forskellige de var, fremgik det tydeligt at flokken ikke var særlig homogen. Der var især én der hele tiden gjorde krav på det bedste areal at græsse på. Ja, selvom et område var afsat til en af de andre, så skulle det nok lykkes ham at tilegne sig det. Det var vist ikke bare fordi han var stor, i munden, men også fordi han kun tænkte på sig selv. Der var også en særegen lugt omkring ham, men det var der også om flere andre. Og det var nok fordi de altid stod omkring det lille bål der sendte et rødligt skær op efter brændt affald. Han var imidlertid så stolt af sin lugt, at han gjorde meget ud af at sikre, at specielt de der ikke syntes om den også fik deres del.

Som tiden gik, blev det stadig tydeligere for de fleste, at han kun handlede ud fra egne interesser og aldrig tog hensyn til helheden. Som dengang der skulle tildeles arealer, så de kunne holde marken i fin stand. Da fik han hjælp fra nogen fra nabohegnet så han fik det bedste areal. Det gav naturligvis megen ballade, men han var ligeglad selvom det faktisk betød, at en fra den del af flokken han selv tilhørte blev skubbet ud i kulden.

Nå, tiden gik og det blev stadig tydeligere at han og resten af flokken kun lige akkurat tålte hinanden. Men han var nu ligeglad så længe de andre ikke kunne komme ind på hans område.

Meget senere blev hegnet mellem flokkene fjernet og de skulle nu klare at ordne det hele sammen på et fælles og meget større areal.

Det kan nok være han fik travlt!

Det ville jo betyde, at han ikke længere kunne fastholde det han havde snuppet.
Han tænkte; hvad gør jeg nu!

Det lå imidlertid lige for. De fra den gamle flok, tænkte han, kunne nok ikke huske, at han havde luret et af de vigtigste flokdyr. Og de nye i flokken, de var nu over 30, havde endnu til gode at lære ham rigtigt at kende.

Historien gentog sig!

Det endda så grundigt, at han oveni snuppede et ekstra areal helt for sig selv. Han skyndte sig at sætte hegn omkring så de andre ikke kunne komme ind. Nu havde han styr på det hele og kunne så læne sig tilbage og lave det han var allerbedst til; At skabe splid.

De der følte sig dårligt behandlet, og dem var der efterhånden en del af gik og skummede i krogene. De tænkte tilbage på dengang han havde forrådt flokken. De tænkte imidlertid endnu mere på, at han sidste gang havde tømt truget, just som de skulle til at dele indholdet med de andre.

De lægger derfor planer for fremtiden.

Så når flokken næste gang skal sorteres, håber de at hegnet kan lukkes før han når at presse sig indenfor. Da det varer en tid endnu før sorteringen sker, vil de prøve at finde sammen, helt på tværs af foldene, så der endelig kan skabes den nødvendige fred.

Men også i dyreverden kan ønsket om at få den største bid desværre være en hindring for den mest fornuftige fordeling af arealerne!

En kommentar til “Ordet er frit:
Ro i folden, tak!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ordet er frit:
Ro i folden, tak!”

  • Jens Hedegaard Kristensen

    Gode Flemming Sten

    Det var dog en mageløs Fabel. Hvor får du det fra Flemming Sten ? Jeg håber at de fleste får gode græsgange efter Valget. Det ville være helt i min ånd, at vi blev enige om at dele foldene. I modsat fald vil der være evig strid blandt alle til skade for helheden.

    m.v.h. jens hedegaard

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit:
Ro i folden, tak!'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER