Valgkampen til regionsvalget skudt i gang

Valgkampen til regionsvalget skudt i gang

19. august 2013 - kl. 14:42 - af

Sammen med de øvrige regioner lancerer Region Nordjylland nu et fælles website rv13.dk, der samler alle kandidater, præsentationer, debat og nyheder. Dermed er valgkampen for alvor skudt i gang.

I dag er der 3 måneder til, at nordjyderne skal til stemmeurnerne for at stemme til regionsvalget. Nogle har ført valgkamp i månedsvis. Men for de fleste af de kandidater, der håber på at blive valgt ind i regionsrådene den 19. november er det først nu, valgkampen for alvor går i gang.

Det er landets regioner, der er gået sammen om at sikre de bedst mulige rammer for debatten ved at samle al information om regionsvalget og kandidaterne på rv13.dk.
I samarbejde med Danmarks Radio og Altinget er der udviklet en kandidatdatabase, hvor alle kandidater har mulighed for at præsentere sig. Der kommer løbende nye kandidater til, og opstillingsfristen er den 22. oktober.
På rv13.dk kan politikerne også debattere med hinanden og med interesserede borgere. På valgsitet kan borgerne i hver region desuden finde information om stemmeafgivelse, valgkalender, presseklip og meget mere.

I Region Nordjylland lægger kommunikationschef Erik Hagen Jørgensen ikke skjul på, at rv13.dk er udviklet for at styrke valgdeltagelsen, der er faldende. Ved det nordjyske regionsvalg i 2009 var stemmeprocenten 65,6. Den gennemsnitlige var på landsplan 65,7.

– Vi har en udfordring med at få vælgerne til at tage et demokratisk medansvar og få dem til at sætte krydset ved regionsvalget. Med det nye site vil vi gerne vise, at regionspolitik er vigtigt, og at politikerne har holdninger til, hvordan vi skal prioritere fremtidens sundhedsvæsen og regionale udvikling. Sitet skal samtidig give borgerne god viden om regionens opgaver, siger Erik Hagen Jørgensen.

Hvert år forvalter de 205 regionspolitikere i landet 100 milliarder kroner af danskernes skattekroner, hovedsageligt til sundhedsvæsenet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Valgkampen til regionsvalget skudt i gang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER