Er din virksomhed nordjyske mester i innovation?

Er din virksomhed nordjyske mester i innovation?

16. august 2013 - kl. 9:16 - af

Lokale virksomheder kan nu indstille sig selv eller andre til den regionale innovationskonkurrence TAG FAT, som sidste år blev vundet af Vestergaard Marine Service.

Foran flere hundrede små og mellemstore virksomheder blev Vestergaard Marine Service sidste år kåret som nordjysk mester i innovation i Region Nordjyllands innovationskonkurrence TAG FAT. Nu har de lokale virksomheder igen mulighed for at hive sejren hjem, da konkurrencen er åben for tilmeldinger frem til 30. september. Man kan tilmelde sin egen eller en anden virksomhed ved at sende en mail med virksomhedens navn til Erhvervshus Nord på peur@frederikshavn.dk.

For Vestergaard Marine Service (VMS) handler innovation om at fange de gode idéer og realisere dem ved at forfølge dem med tilpas stædighed.

– Der er ingen idéer, der er så gode, at de sker af sig selv. Man skal sættes nogen i spidsen for at arbejde med idéen, ellers bliver den aldrig til noget. Nogen idéer viser sig ikke at holde, og det er en ærlig sag, men selv de gode idéer kræver oftest en del stædighed at få ført ud livet, siger Peter Nørgård, teknisk direktør hos VMS.

Hos VMS arbejder de systematisk med innovation på årlige strategimøder og vil bruge en del af præmien fra TAG FAT, som indeholder rådgivning til en værdi af cirka 100.000 kroner, på et fælles innovationsseminar på bestyrelsesniveau for hele VMS familien, som indeholder seks søsterselskaber. Innovation er nemlig en betingelse for at kunne overleve som virksomhed, mener Peter Nørgård:

– Tingene ændrer sig så hurtigt, at vi hele tiden skal udvikle os for at være med fremme. Du har ikke en chance, hvis du tror, at du kan blive ved med at lave nøjagtig det samme, så bliver du hurtigt overhalet af andre her eller ude i verden.

At være innovativ handler ikke kun om nye produkter. Det kan være en ny og smartere måde at arbejde på, et nyt koncept eller noget helt tredje. Noget de lokale virksomheder er gode til, mener erhvervschef Niels Christensen.

– I Frederikshavn Kommune er virksomhederne vant til mange forandringer og at skulle arbejde hårdt for tingene. Derfor er de enormt dygtige til at tænke innovativt og se nye muligheder – det er Vestergaard Marine Service et godt eksempel på. Det er en af grundene til, at vores lokale erhvervsliv er i vækst, og jeg er sikker på, at der findes mange gode kandidater til prisen igen i år, siger han.

Frederikshavn Erhvervsråd nominerer de virksomheder, som går videre i konkurrencen. De modtager et spørgeskema fra COWI, som skal være med til at måle virksomhedens innovationsevne.

Blandt de tre bedste findes vinderen i Frederikshavn Kommune i foråret 2014. Den endelige finale med de 11 kommunale vindere finder sted i maj 2014.

Om Tag Fat 2013
Region Nordjylland lancerede i 2012 kampagnen Tag Fat. Formålet er at sætte spot på regionens mest innovative virksomheder – og på innovation som drivkraft til vækst. I Tag Fat – kampagnen får virksomhederne de rette værktøjer til at arbejde med innovation. Gennem konkurrencen spørgeskemaundersøgelse får de testet deres virksomheds innovationskapacitet og i en rapport får de kortlagt styrker og svagheder, så der er noget at arbejde videre med. Læs mere her: www.tag-fat.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er din virksomhed nordjyske mester i innovation? ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger