Flagnedspilning for sidste gang på Havnen

Flagnedspilning for sidste gang på Havnen

3. august 2013 - kl. 10:09 - af

Siden 23. juni (Sct. Hans aften) er flaget blevet spillet ned på Sæby Havn, hvor musikere fra Sæbygarden og Musikkorps Sæby skiftes til at levere det korte, men festlige musiske indslag på Havnen. Der spilles en flagfanfarer, og herefter to danske sange eller lign. efter musikerens eget valg, og der sluttes af med ”Der er en yndigt land”. Det ser flot og respekt fuldt ud, når alle tilhører på havnen står op, aftager sig evt. hovedbeklædning og synger med på den så traditionsrige danske nationalsang.

Aften efter aften præcis kl. 21, er denne lille populære højtidelighed, blevet gennemført og nu er det så snart sidste gang for i år. Tusinde af mennesker har oplevet, at flaget er spillet ned, og kan nu opleve det for sidste gang i år på søndag den 11. august.

Og man kan vel roligt tilføje – den traditionsrige – flagnedspilning spilles for sidste gang den 11. august, for i år er det netop 25 år siden, at isenkræmmer Knud Hjortlund Svendsen, fik ideen til denne velbesøgte begivenhed.

I år markeres den sidste flagnedspilning lidt ekstra – da såvel Sæbygarden som Musikkorps Sæby vil give koncert på Havnen umiddelbart inden. Sæbygarden spiller på Havnen kl. 18 og Musikkorps Sæby følger trop kl. 20. Og traditionen tro vil alle 9 trompetister, der gennem sommeren har spillet flaget ned, fordele sig på bådebroerne, og skiftevis spille deres aftensang for sidste gang, for til sidst at samles ved flagpodiet og sammen spille ”Der er et yndigt land” – 4 stemmigt.  I den forbindelse vil der i år være indlagt endnu en lille ekstra ting i posen, for at gøre stemningen på Havnen så optimal som muligt.

Så mød op og oplev denne unikke afslutning på sommerens musik på havnen i Sæby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flagnedspilning for sidste gang på Havnen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger