Ikke alle er lige glade for solen<br>…

Ikke alle er lige glade for solen

22. juli 2013 - kl. 9:08 - af

Danske haveejeres mest hadede dyr – dræbersneglen- kan ikke lide det varme vejr og solen. Dræbersneglene er ikke vilde med varmen, og hvis det tørre vejr holder hele sommerferien, kan det få indflydelse på sneglebestanden til efteråret. Det fortæller Steen Hedrup, der er naturvejleder på Økolariet i Vejle til P4 Nord.

”Sneglene skal have fugtighed i kroppen, de skal have fugtighed i den føde, de optager, ellers har de ikke en chance. Så derfor kan det have en stor indflydelse på mængden af dræbersnegle til efteråret, og det tørre vejr giver sneglene problemer med både at spise og yngle”, siger Steen Hedrup.
”Hvis du allerede nu har bemærket, at der er færre dræbersneglen i haven, er det fordi de flygter fra solen og gemmer sig i jorden, hvor der måske er en smule mere fugt. De graver sig simpelthen ned i jorden”, fortæller Steen Hedrup.
Men man skal ikke glæde sig for tidligt. Et stort regnskyl vil kunne fremmane de forhadte slimklatter igen, men hvis det tørre vejr fortsætter, vil det gøre livet så surt for sneglene, at der er færre af dem til efteråret.

Indtil videre lover DMI tørt vejr det meste af næste uge.

En kommentar til “Ikke alle er lige glade for solen
…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ikke alle er lige glade for solen
…”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ikke alle er lige glade for solen
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER