Danmarks Naturfredning: <br>Vand dyrene i haven

Danmarks Naturfredning:
Vand dyrene i haven

22. juli 2013 - kl. 13:19 - af

Tørken rammer også villahavens dyr. Sæt derfor skåle med vand ud til de mange tørstige bogfinker, gråspurve, blåmejser, pindsvin og egern, der netop nu leder efter vand, lyder opfordringen fra Danmarks Naturfredningsforening.

Efter tre uger med tørke er der ikke megen vand tilbage i villakvarterer og sommerhusområder rundt om i landet. Derfor tørster rigtigt mange fugle og pattedyr i sommerlandet netop nu.

– Der er helt ekstremt tørt over hele landet. Og særlig de uerfarne dyreunger har svært ved at finde vand. Man kan hjælpe dem ved at huske at fylde fuglebadet, eller sætte en eller flere underskåle med vand ud i haven. Det gir samtidig en god mulighed for at se dyrene, siger Bo Håkansson, biolog i Danmarks Naturfredningsforening.

Pindsvin, egern og alle havens småfugle som solsort, rødhals og skovspurve plejer ellers relativt let at finde vand i haverne. De får sig en tår, hvor små pytter har samlet sig i på fliserne, en presenning, eller i et hjørne af haven. Men det er slut nu.

Det gør du: Sæt nogle underskåle fra potteplanterne ud i haven med vand i. Men sæt dem på jorden og i skyggen, og lad dem også stå ude om natten, hvor pindsvinene er aktive. Sæt nogle i ”det åbne” hvor du kan se dem. Men også nogle i kanten af buskadset, hvor de mere sky arter vil foretrække at blive beværtede.

– Der er ingen tvivl om, at mange dyr går til i denne tørke. Og lokalt kan man være med til at hjælpe mange af dyrene med at overleve tørken bare ved lige at sætte lidt vand ud, slutter Bo Håkansson.

Havens dyr kan være musvitter, husskader gråspurve, krager, pindsvin, harer, mus, solsorte, rødhals, gærdesmutter, spurve, duer, firben, frøer, tudser, biller, svirrefluer og mange mange andre.

En kommentar til “Danmarks Naturfredning:
Vand dyrene i haven” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Danmarks Naturfredning:
Vand dyrene i haven”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks Naturfredning:
Vand dyrene i haven '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER