Hunde fra hele landet indtog Professorens plantage

Hunde fra hele landet indtog Professorens plantage

15. juli 2013 - kl. 9:06 - af

Danmarks civile Hundeførerforening i Sæby har netop afviklet den årlige sommerkonkurrence med deltagere fra hele landet. Over 100 hunde viste deres færdigheder i Professorens plantage, samt på omkringliggende arealer, lånt til lejligheden til afvikling af sporsøg. Foreningen har de seneste år valgt kun at medtage 2 klasser, idet det er svært at skaffe sporarealer til de lange spor i A klassen på dette tidspunkt af året. I år tog man så springet og inviterede også A klassen med, hvilket blev meget vel modtaget rundt i lokalforeningerne.

Den lokale DcH forening, der stod for arrangementet, var så ubeskedne at løbe med alle 3 pokaler i C klassen, idet Simone Holdensgaard med dalmatineren Flec opnåede topkarakter 150 point ud af 150 mulige, medens Kim Svendsen med schæferen Max besatte 2. pladsen med 144,50 point og Tine Persson med Sommer af racen japansk spids opnåede en 3. plads med 143,90 point.

I næstbedste klasse opnåede Martin Nielsen fra Hjørring med golden retriever Futte en 1. plads med 192,25 point, 2. pladsen gik til Karen Margrethe Balle fra Langå med Aslan, der præsterede 181,20 point, medens Hanne Sten Hansen besatte 3. pladsen med Troja 180,15 point. Fra den arrangerende klub deltog Gitte Larsen med schæferen Argo, der opnåede en flot 8. plads med 168,30 point.

I den højeste klasse A gik 1. præmien til Kaj Rasmussen fra Skanderborg med Berta, der opnåede 268,05 point, 2. pladsen gik til Dorthe Møller Madsen fra Vesthimmerland med Frida, der fik 260,95 point, mens Gitte Gehrt fra Hjørring med Samson indtog 3. pladsen med 257,25 point.

Arrangementet fik et meget vellykket forløb, hvilket ikke mindst skyldes de mange frivillige hjælpere, der hvert år yder en stor indsats. Således har over 30 hjælpere været i gang sammen med knap 20 dommere fra Nordjylland.

Mange deltagere kombinerer deltagelsen i sommerkonkurrencen med en lille miniferie i Sæby i dagene omkring konkurrencen. Foreningen har derfor indgået aftaler med Hedebo Camping og Sæby Fritidscenter om indkvartering af deltagere.

At der er tale om en aktiv klub, med dygtige hundeførere ses også i de resultater der er opnået ved årets kredskonkurrencer, hvor 3 hundeførere fra Sæby står til udtagelse til DM 2013.

Også på andre fronter markerer foreningen sig, idet man i foråret afholdt et spændende arrangement i Kulturhuset Manegen med foredrag og film/slides om Slædepatruljen Sirius. Dette arrangement samlede mange interesserede.

Næste forestående aktivitet er opstart af hvalpehold i august, hvor mange allerede har tilmeldt sig via foreningens hjemmeside www.dch-saeby.dk, der er dog stadig ledige pladser, så har du fået hund, så giv den en god start på et hvalpekursus, hvor hvalpene lærer at omgås andre hunde og gennem leg lærer gode manerer.

En kommentar til “Hunde fra hele landet indtog Professorens plantage” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Hunde fra hele landet indtog Professorens plantage”

  • Michael Brandenhoff

    Det er helt sikkert en meget aktiv klub, men de udtagne til DM 2013 er ikke som beskrevet Helle Hansen men Simone Holdensgaard, Tine Persson og Kim Svendsen, de samme tre der indtog 1, 2 og 3 pladserne ved sommerkonkurrencen.

    Klubben afholder senere på året ( 26. oktober) kommunemesterskab for DcH-foreningerne i Frederikshavn kommune. Nemlig en dyst mellem DcH Skagen , Frederikshavn og Sæby.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hunde fra hele landet indtog Professorens plantage' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger