Ravsliberens hemmeligheder <br> Rav – Fra strand til smykke

Ravsliberens hemmeligheder
Rav – Fra strand til smykke

12. juli 2013 - kl. 10:53 - af

Når man nævnet navnet Frants Kristensen, siger det ikke ret mange mennesker meget andet, end det er et forholdsvis almindeligt navn, men siger man ”Ravfrants”, så er der betydelig flere, der ved, hvem manden er og nikker genkendende.

”Ravfrants” er født og opvokset i Voerså og har over 50 års erfaring i at finde rav. Allerede som lille dreng var han med sin far på stranden og på pløjemarker, men ikke til enhver tid – kun når der var ravvejr. Ravvejr er det ikke altid, men der kan dog findes rav, ved de danske kyster hele året, men der er perioder, der er betydelig bedre end andre.

”Ravfrants” hører tit folk sige, hvorfor de aldrig kan finde rav, og det skyldes ganske enkelt, at når de nu alligevel er ved stranden, så begynder de at lede, og det er som regel på en varm sommerdag. Her retter ”Ravfrants” hurtigt til, at det skal være efter en efterårsstorm eller kuling fra sydøst, og så gør det heller ikke noget, der har regnet en del, så dukker ravet op ved kysterne og på pløjemarkerne.

Ravsøgning kan være farligt
Et gammelt ordsprog siger: ”Først tager manden ravet, så tager ravet manden”. Dette skal forstås sådan, at hvis man først har været heldig og fundet et nogenlunde pænt stykke rav, så går jagten ind på mere, og pludselig er det blevet en hobby for den enkelte.

Rav – fra strand til smykke
Dette er Frants Kristensens fjerde bogudgivelse, og alle handler de om rav. Hans fjerde bog er på både dansk og tysk, og er en informativ grundbog i kunsten at finde rav og en instruktion i, hvordan den enkelte selv kan fremstille smykker, af de fine fund. Bogen indeholder trin for trin gennemgang i fremstilling af både armbånd, ørestikker, vedhæng og fingerringe.

Startede i Skagen
”Ravfrants” startede forretning i Skagen i 1985. I 2005 solgte han bygningen, og flyttede forretningen til det smukke gamle hus i Sæbys dejlige gamle og kendte Algade. I sliberiet fremstilles mange flotte og meget specielle ravsmykker, heraf en del i sølv- eller guldindfatning. I vinterhalvåret går turen til stranden på jagt efter rav.

Ravsliberens fjerde bog kan købes på turistbureauerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby samt i forretningen Algade 12 a i Sæby. Pris kr. 198 -.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ravsliberens hemmeligheder
Rav - Fra strand til smykke'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger