Sådan undgår du betalingskaos på ferien

Sådan undgår du betalingskaos på ferien

10. juli 2013 - kl. 16:43 - af

Danskerne forventes i år at slå alle rekorder for brug af Visa/Dankort ved at gennemføre 70 millioner kortbetalinger i udlandet. De kommende uger er højsæson for netop kortbetaling i udlandet, og Spar Nord Sæby opfordrer til at følge fem råd for at undgå betalingskaos på ferien.

Danskerne brugte sidste år deres Visa/Dankort 61 millioner gange til at betale i udlandet, og i år forventer Nets, at tallet slår ny rekord med op mod 70 millioner betalinger.

I de kommende uger rejser hundredtusindvis af danskere på udlandsferie, og for mange er betalingskortet det primære betalingsmiddel til afregning af eksempelvis hotel og transport.

Derfor er det mindst lige så vigtigt at have kortene i orden, som det er at huske solcreme, badetøj og tandbørste.

I Spar Nord Sæby opfordrer kundemedarbejder Ida Schrøder til at følge fem råd før og under rejsen.

1) Husk flere kort
Ifølge Ida Schrøder er det først og fremmest vigtigt altid at have mere end ét kort med, når turen går til udlandet:

– Der er forskel på, hvilke kort forretninger tager imod. Derfor er det altid en god idé at medbringe flere forskellige kort – eksempelvis Visa/Dankort og MasterCard – på rejsen. Det gør dig også mindre afhængig af kortets beløbsgrænse, men kortene skal opbevares hver for sig, så du ikke risikerer at stå uden betalingsmiddel, hvis du eksempelvis taber din pung, siger hun.

Hun opfordrer desuden til at tjekke udløbsdatoen for betalingskortene i god tid inden ferien.

2) Betal i lokal valuta
Flere udenlandske forretninger tilbyder at modtage betaling i danske kroner, når du betaler med kort. Og selv om det kan være fristende at afregne i danske kroner, skal du være opmærksom på, at den kurs forretningen anvender, kan være forskellig fra den kurs, banken anvender, og at banken ingen indflydelse har på forretningens omregningskurs.

– Husk derfor at forretningen skal oplyse, hvilke gebyrer og hvilken kurs den anvender, inden du godkender en valutaomregning, påpeger Ida Schrøder.

3) Pas på forbrugsgrænser
Ida Schrøder påpeger også, at mange kort har forbrugsgrænser, som kan træde i kraft både på daglig og månedlig basis, og det har den konsekvens, at der midlertidigt ikke kan hæves på kortet:

– Ved brug i udlandet er forbrugsgrænsen for Visa/Dankort 20.000 kroner per løbende 30 dage eller 2.000 kroner per dag. Det er vigtigt at være opmærksom på disse grænser, for når de er nået, kan der ikke umiddelbart hæves mere på kortet, siger han og opfordrer til at kontakte banken, hvis det alligevel skulle ske.

4) Undgå kortmisbrug
Ida Schrøder opfordrer til altid at være opmærksom på sikkerheden – blandt andet ved at beskytte sin pinkode.

– Det er en god regel aldrig at lade fremmede være alene med dit kort – hverken på restauranter i forretninger eller lignende. Heldigvis har man efterhånden fået bærbare terminaler mange steder, men hvis det ikke er tilfældet, og tjeneren eller ekspedienten tager dit kort med ud i bagbutikken, så gå med. Det er nemlig muligt efterfølgende at misbruge kortet, hvis kortdataene er blevet noteret, understreger hun og tilføjer:

– I tilfælde af at du mister dit kort eller får mistanke om misbrug, skal du kontakte din bank eller kortudsteder med det samme for at få kortet spærret.

5) Medbring kontanter
Selvom betaling med kort ofte forløber uden problemer, kan det være hensigtsmæssigt også at medbringe kontanter.

– På udrejsen er det ofte en god idé at have tilstrækkeligt med kontanter til at kunne betale taxaen, give drikkepenge og lignende, siger Ida Schrøder og tilføjer:

– Er du desuden i tvivl om kontanthævningsmuligheder på destinationen, er der information at finde om verdens pengeautomater på hjemmesiderne visa.dk og mastercard.dk.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Ida Schrøder, kundemedarbejder, Spar Nord Sæby

Om Spar Nord
Med næsten 325.000 kunder, cirka 1.600 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan undgår du betalingskaos på ferien ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger