Pas på smartphonen når du tager på tur

Pas på smartphonen når du tager på tur

9. juli 2013 - kl. 16:02 - af

Markederne og festivalerne er i fuld gang, og mange er på vej af sted mod en masse spændende oplevelser. Men det er en rigtig god idé at tænke en ekstra gang over, hvad man tager med, og hvordan man bærer og opbevarer sine værdigenstande, lyder opfordringen fra Sparekassen Vendsyssel og Privatsikring. Særligt skal man passe godt på sin smartphone, der har været det helt store hit hos tyvene i år.

Smartphones er efterhånden blevet en uundværlig genstand for de fleste danskere, både unge og ældre, og de medbringes overalt. Markeder og festivaler er ingen undtagelse, og det har kunnet mærkes hos Privatsikring, der kan konstatere, at de smarte telefoner har været det ubestridte hit hos tyvene i de sidste år.

”Ud fra skadesanmeldelser fra rigtig mange markeder og festivaler kan vores forsikringsselskab Privatsikring se, at smartphone og særligt iPhonen er den absolut mest populære tyvekost,” siger Mads Dyhr, chef for Skagen Afdeling, og fortsætter:

”Skadesanmeldelserne viser, at smartphone-tyverierne ofte foregår som lommetyverier, f.eks. hvor folk står tæt. Men tyvene er vågne og stjæler, når de kan komme af sted med det, f.eks. fra tasker eller rygsække, der ligger ved siden af gæsterne, når de sidder i græsset.”

Hvis man vil være på den sikre side, råder sparekassen og Privatsikring derfor til, at man lader smartphonen blive hjemme og evt. bytter den ud med en ældre og mere simpel mobiltelefon, mens man er af sted. Hører man til blandt dem, der ikke kan undvære sin smartphone, opfordrer de i stedet til, at man passer ekstra godt på den og har den på sig hele tiden.

Overnatter du på marked eller festival, så vær opmærksom på risikoen for tyveri fra dit telt. Her kan der både være tale om tyveri mens teltet er forladt i dagtimerne, men mange rapporterer også om tyveri af telefoner fra teltet om natten, mens de har opholdt sig i det.

Oplever man tyveri fra sit telt, skal man være opmærksom på, at ens indboforsikring kun dækker, hvis teltet har været aflåst, og der er tydelige tegn på ”voldeligt opbrud”, som f.eks. en flænset teltdug. Ved et simpelt tyveri af en smartphone mens man bærer den på sig, er man dækket af sin indboforsikring. Dog skal man huske, at forsikringen ikke dækker, hvis man taber eller glemmer sin telefon.

Gode råd til håndtering af værdigenstande:

• Skulle du opleve at få stjålet kontanter eller smykker, eksempelvis under en koncert, er det vigtigt at råbe op – f.eks. ’stop tyven’, idet tyveriet sker. Hvis tyveriet først opdages senere, er der nemlig ingen erstatning for disse genstande. Husk at anmelde tyveriet til både dit forsikringsselskab og politiet.

• Aflever dine værdigenstande i de aflåste og overvågede garderobearealer.

• Hvis du overnatter på marked eller festival:

o Læg smartphone og andre værdigenstande ned i bunden af soveposen, mens du sover, så tyvene ikke kan komme til dem.

o Tag telefon, pung, kamera m.m. med, hver gang du forlader teltet og opbevar værdigenstandene så sikkert som muligt, f.eks. i en pengekat under tøjet.

o Bær altid eventuelle smykker, du har medbragt, på dig.

Læs mere om Privatsikring på www.privatsikring.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på smartphonen når du tager på tur' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER