Sommeråbent på Voerså Museum…

Sommeråbent på Voerså Museum…

7. juli 2013 - kl. 9:56 - af

Søndagene 21. og 28. juli fra 14 – 16 har bestyrelsen bag Lokalhistorisk Forening for Voerså og Omegn valgt at holde åbent på Voerså Museum.

I løbet af sidste sæson er der indleveret en hel del effekter, ting og sager som har relation til byen og området, og som kan beses på museet disse to søndage. Blandt andet kan nævnes et par skåle med Voerså Kros navn på, et par flotte potter fra det daværende Voerså Pottemageri, der kan dateres tilbage til perioden 1895 – 1905, og en flot flintøksesamling som er samlet sammen på gården Langelands jorder af gårdens daværende ejer Jens Jensen. Gården ligger placeret for foden af Holt Bjerg.

Herudover vil der være en privatsamler, som udstiller en del af sin samling af gamle postkort fra Voerså by og omegn. Her kan det ældste kort dateres tilbage til 1894. Mange af kortene er opkøbt på auktioner, marskandisere, antikvariske boghandlere og på internettet.

Postkort fortæller en masse historie. Før i tiden var det helt normalt, folk sendte postkort til hinanden jævnt tit, men på grund af nyere tider som telefon, bil, mobiltelefon, internet og mails, er det den måde folk kommunikere på i dag. Det samme er det med julekort, hvor posten for 50 år siden kunne aflevere omkring 20 eller flere julekort i løbet af december måned. Langt de fleste husstande skal være heldige i dag, hvis de får et julekort eller to fra familien til jul. Både jule- og postkort fortæller en historie, og hvis de er skrevet og med flotte stempler samt frimærker, begynder samlere at være mere interesseret. De gamle frimærker og stempler er med til at presse prisen i vejret – også selv om samleren kun er interesseret i motivet.

Hvis grupper eller familier ønsker ekstra åbent på museet, kan man kontakte formand Doris Nielsen på telefon 98 46 01 41.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommeråbent på Voerså Museum...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger