Det skubber til hverdagen<br>….

Det skubber til hverdagen
….

7. juli 2013 - kl. 10:04 - af

Beslutningen om at få en udvekslingsstudent blev en rigtig god oplevelse for en familie i Try ved Østervrå, der bestemt kan anbefale andre at prøve. Erfaringen er, at det er lærerigt for begge parter.

Det er en stor beslutning, at sige ja, til at lade et fremmed menneske flytte ind i ens hjem, og det bliver ikke mindre ansvarsfuldt, når det er et ungt menneske under 18 år. Det blev også til en længere tænkepause og en del snak frem og tilbage inden Solveig Jensen og Morten Winther i Try ved Østervrå sagde ja til deres datter Annes forslag om, at de skulle tage en udvekslingsstudent ind i familie.

Anne, der går på Frederikshavn Gymnasium, havde sidste år en australsk udvekslingsstudent i sin klasse, noget Anne synes var rigtig spændende, men det var ikke helt så let at få de to gamle på hjemmefronten overtalt. Mor og far blev efterhånden mere og mere tændte på ideen, og der blev gjort seriøse undersøgelser. – Det er jo ikke bare sådan nogen man lige gør, lyder det fra Solveig og Morten, der egentlig først havde betinget, at det nye familiemedlem skulle være hos dem et halvt år. AFS, foreningen der formidlede udvekslingen, anbefalede et år, fordi den første tid typisk vil gå med at den unge falder til og vender sig til den nye kultur. – Vi fulgte deres råd, men ville så gerne have en student fra Australien eller New Zealand, fortæller Solveig. Det viste sig ikke lige at være muligt, og i stedet fik de tilbudt Stephanie fra Mexico. – Det var jo ikke det, vi havde forventet, men da vi så et billede af Stephanie, så var vi straks klar til at sige ja.

Stor succes
Stephanie har nu været hos familien på Tryvej siden september måned, og det er gået rigtig godt, forsikre familien, for Stephanie er en sød og åben pige, som er nem at komme ind på. – Det er ikke alle forløb, der går så godt som vores. Vi har været meget glade for at have Stephanie, og det har helt sikkert også givet os en helt masse, erkender parret. Det er meget sundt at få skubbet til dagligdagen, som jo har det med let at køre i nogle vante rammer. Det har været lærerigt for os, at én udefra har stillet spørgsmål om både de ene og det andet. Samtidig har vi også lært en hel masse både om os selv, og om en helt anden kultur. Verden er blevet meget større ude på Tryvej, bl.a. har vi og Stephanie haft besøg af udvekslingsstudenter fra Østrig, Tyrkiet og Colombia, fortæller Solveig

Prøv det!
Vi kan bestemt anbefale andre at få en udvekslingsstudent, forsikre både Solveig og Morten, der dog ikke har sagt ja, til et nyt forsøg. – Vi er lidt bange for, at vi ikke kan gentage succesen, forklarer Solveig, og Anne skal i 3. G efter sommerferien, så hun skal have fuldt fokus på det sidste år. Familien er dog helt enige om, at de gerne vil være reservefamilie, hvis der er udvekslingsstudenter, der har brug for at komme et andet sted hen.

Interesserede er velkomne til at kontakte familien på Tryvej, for at høre mere om deres erfaringer, eller læse mere om AFS Interkultur på netadressen: www.afs.dk/

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det skubber til hverdagen
....'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger