Dansk Mesterskab på Jagtcenter Nord…

Dansk Mesterskab på Jagtcenter Nord…

30. maj 2013 - kl. 0:02 - af

Dansk Flugtskydnings Forbund må have været ovenud tilfreds med
det sidste danske mesterskab i jagtskydning, der blev henlagt til Jagtcenter Nord! I hvert fald har flugtskydningsforbundet henvendt sig igen, og på Jagtcenter Nord har bestyrelsen takket ja til opgaven.

Det Danske Mesterskab i jagtskydning finder sted i weekenden lørdag 6. og søndag 7. juli.

Der forventes i alt omkring 100 til 120 skytter pr. dag, og det er eliten fra hele Danmark, der møder op.

For at de mange skytter kan få kendskab til banen, kan der fredag trænes på livet løs i en åben hovedskydning. Denne skydning har intet med mesterskabet at gøre, men har kun træning som formål for skytterne, inden det går løs om DM.

På jagtcenteret forventes det, at flere møder op med telte og campingvogne for overnatninger, hvilket der da også er plads til på centeret.

På grund af mesterskabet har Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune givet tilladelse til en udvidelse af skydetidspunkterne. Lørdag må der skydes fra 08.00 – 20.00 og søndag 08.00 – 19.00.

Jagtskydning er en populær form for sport for jægere og flugtskytter. Der skydes til lerduer i alle fire retninger – bagduer, venstre sideduer, højre sideduer og spidsduer. Nogle gange kommer der enkelte duer og andre gange to sammen. Skytterne skal være hurtige, for lerduerne suser ud af maskinerne med en fart af omkring 70 – 80 km i timen. Herudover kan vindretningen en gang imellem spille skytterne et puds, ved at de en gang imellem kan hoppe op og ned i luften.

For tilskuere er der fri adgang alle dage. Man skal blot huske, når man ankommer til centeret, at henvende sig i cafeteriet for at få udleveret lovpligtigt høreværn inden man begiver sig ud og kigge på skydningerne, på de fire baner.

På Jagtcenter Nord er man altid velkommen. På centeret er der en stor åben plads med træer omkring og en lille sø. Ved søen er der en del buske, og rundt om er der placeret flere borde- og bænkesæt. Her kan man nyde sin kaffe og madpakke, som man har lyst. Man skal blot altid huske at rydde op efter sig. Som en ekstra oplevelse, kan man slet ikke undgå at høre, de mange fugle i skoven, der gerne fylder luften med deres sang.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dansk Mesterskab på Jagtcenter Nord...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER