Apoteket informerer om solbeskyttelse

Apoteket informerer om solbeskyttelse

26. maj 2013 - kl. 0:07 - af

I sidste uge skrev vi om solbeskyttelse og de 4 solråd. I denne uge handler det om solens stråler og hvilken solbeskyttelse man skal vælge når der er børn og vand involveret.

Sollys består af mange forskellige slags stråler, nogle giver lys og farve til verden (tænk på regnbuens farver) andre kan vi ikke se, men kun mærke – for eksempel varmestråler. Andre kan vi ikke hverken se eller mærke før de har givet os skader på huden – UV strålerne. UV-strålerne inddeles i UV-A og UV-B. UV-A strålerne kan trænge gennem vinduesglas og er de stråler der farver huden brun, men også ælder den. UV- B stråler er dem der skader huden, giver rødme og forbrændinger og i yderste konsekvens – hudkræft.

Den solfaktor der står på solcremer angiver beskyttelsen mod UV-B stråler. Gode cremer beskytter også mod UV-A stråler. Hvis cremen har UV-A logoet, betyder det, at beskyttelsen mod UV-A stråler, svarer til minimum 30 % af UV-B beskyttelsen.

En håndfuld = en krop Når man skal bruge solcreme, er det ikke nok at vælge en med høj faktor, man skal også bruge nok! Hvis man bruger for lidt solcreme, får man ikke den beskyttelse man er blevet lovet. Et tyndt lag solcreme, forringer beskyttelsen mange gange, en faktor 20 bliver hurtigt til en faktor 2! Når solcremen skal doseres skal man huske: en håndfuld til en krop! Den solcreme der kan ligge i en hul voksenhånd, passer til en voksenkrop, den solcreme der kan ligge i en hul barnehånd, passer til en børnekrop. Sørg for at smøre mindre områder af gangen, så du ikke er i tvivl om hvor langt du er nået. Er det ikke hele kroppen der skal smøres ind, skal solcremen fordeles på huden, så man kan se cremen dækker huden, derefter masseres cremen ind.

Børn på ferie betyder med næsten usvigelig sikkerhed vandpjaskeri! Der findes badetøj med UV- beskyttelse, dette kan helt klart anbefales at investere i – da det ikke altid er lige sjovt at skulle pladres ind i solcreme før man skal på stranden. Badetøjet dækker dog ikke hele kroppen, så det er stadig nødvendigt at bruge solcreme med høj faktor, samtidig med at solcremen skal være vandfast. Når solcreme er vandfast, betyder det, at 50 % af beskyttelsen er tilbage efter 2*20 min. i vandet. Der skal altså smøres igen, når man kommer op af vandet – specielt hvis man tørrer sig med et håndklæde, der gnider solcremen af. Man kan også få solcremer der er meget vandfaste – de kan holde i op til 6*20 min. i vandet, men der skal stadig smøres når man kommer op.

Du kan læse meget mere på apotekernes infoside: www.altomsol.dk Til slut er der kun at ønske alle en god og solsikker sommer – husk vi står altid klar til at svare på dine spørgsmål, om solbeskyttelse, ferieapoteket og medicin i al almindelighed.

God Søndag Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om solbeskyttelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER