Pinsegudstjeneste på jollehavnen i Voerså

Pinsegudstjeneste på jollehavnen i Voerså

21. maj 2013 - kl. 0:25 - af

71 mødte op til pinsegudstjenesten 2. pinsedag på havnen i Voerså. Pinsesolen var der ikke nogen der så, men tørvejr var der, men dog lidt fodkoldt, som sognepræst Helge Morre Pedersen udtrykte det. Med sin lune udtryksmåde, påtog han sig hele ansvaret, for den vejrmæssige situation.

Sognepræst Helge Morre Pedersen indledte gudstjenesten i teltet med at fortælle om en gymnasielærer, der mente, at religion var noget pjat. Gymnasielæreren brugte eksemplet med, at man da bare kunne prøve at gå på vandet, og se hvordan det gik. Han forklarede sine elever, han var ateist, og spurgte om eleverne også var dette. Alle rakte hånden op undtagen en, for de ville gerne være som deres lærer, men de vidste ikke hvad ateist betød. Den ene elev, der ikke rakte hånden op, var kristen, for han ville gerne være som sin mor og far. Hvad nu hvis dine forældre var åndssvage, ville du så også være åndssvag, spurgte præsten eleven. Nej, så ville han være ateist.

I prædikenen fortalte sognepræsten om pinsen som et kirkens bing bang. Heraf opstod et liv, som kom til at udvikle sig, da døde disciple vågnede op, og blev til den første menighed.

Præsten fortalte også om en stor sten i muren på Rasted kirke på Lolland, som var blevet brudt. Den havde sikkert været brudt siden, den blev sat på sin plads, men den havde fundet sit leje som brudt. Her flettede præsten det sammen med, at Gud tager os som vi er.

I dagens anledning var der trompetmusik i teltet ved Mogens Aarup, Sæby, sammen med organist Jørn Wolf på elorgel, og Ruth Wolf var kirkesanger.

Albæk-Lyngså menighedsråds aktivitetsudvalg havde sørget for telt på havnen, og i havnens klubhus var der stort tag selv bord med juice, kaffe, te, brød og kage, som alle nød med største velbehag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pinsegudstjeneste på jollehavnen i Voerså ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER