Diabetesforeningen mangler indsamlere…

Diabetesforeningen mangler indsamlere…

20. maj 2013 - kl. 0:57 - af

Støt børn med Diabetes søndag den 9. juni, ved at melde dig som indsamler.

Hver dag rammes et barn i Danmark af type 1-diabetes. I Danmark er der ca. 3.200 børn og unge, der har type 1-diabetes. Desværre tyder forskningen på, at antallet af børn og unge, der rammes af sygdommen, vil stige dramatisk i fremtiden.

Diabetes 1 er en såkaldt autoimmun sygdom, hvilket betyder, at det er kroppens eget immunsystem, der ødelægger de celler i bugspytkirtlen, der producerer det livsvigtige hormon insulin.

Diabetes 1 bliver som regel diagnosticeret, når man er barn eller teenager. Forskerne kender endnu ikke årsagen til sygdommen. Derfor er der heller ikke mulighed for at forebygge eller helbrede diabetes 1.

Der er dog en arvelig tendens, og man kan på ingen måde forebygge, at barnet får diabetes. Børn får heller ikke diabetes 1 af at leve usundt! Sygdommen er livslang, men ved god regulering behøver den ikke at forringe dit barns livskvalitet – heller ikke på lang sigt.

Så ring til Diabetesforeningen på tlf. 6612 9006, og bliv indsamler søndag den 9. juni.

En kommentar til “Diabetesforeningen mangler indsamlere…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Diabetesforeningen mangler indsamlere…”

  • Inger Frølner

    Og en del af pengene fra indsamlingen går til kursusophold for børn og unge med insulinkrævende diabetes med forældre.Hvor børnene får mulighed for at knytte livslange kontakte med jævnaldrende diabetikere og hele familien får lært små tricks til hvordan hveerdagen kan gøres meget lettere for hele familien inklusiv det diabetesramte barn.

    Jeg har selv været på 5 ophold gennem min barndom og har stadig kontakt med nogle af dem som jeg mødte for 37 år siden.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Diabetesforeningen mangler indsamlere...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER