Analyse: Brugt bil 18.000 kroner dyrere end en ny

Analyse: Brugt bil 18.000 kroner dyrere end en ny

18. maj 2013 - kl. 16:09 - af

Det koster i gennemsnit danskerne 18.000 kroner mere om året at køre i de mest populære brugte biler sammenlignet med de mest populære nye biler. Det viser en ny analyse fra BilBasen og Spar Nord.

Danskerne shopper biler som aldrig før, og alene i 2012 handlede danskerne omkring 170.000 nye biler og mere end 500.000 brugte biler.

Samtidig viser en ny analyse fra BilBasen og Spar Nord, at danskerne i dag totalt set bruger langt flere penge på at køre brugte biler end på at køre nye. Analysen viser, at det i gennemsnit koster 1,49 kroner per kørt kilometer at eje en af de 15 mest solgte nye biler. Tilsvarende koster det 2,39 kroner per kørt kilometer at eje en af de 15 mest solgte brugtbiler. Altså en forskel på næsten 1 krone per kørt kilometer svarende til en årlig forskel på 18.000 kroner ved 20.000 kilometers årlig kørsel.

Analysen viser også, at 13 ud af de 15 mest solgte nye biler i dag tilhører de mindste klasser, mens det modsatte gør sig gældende for de brugte, hvor 12 ud af 15 af de mest solgte biler er familiebiler.

– De helt små biler køber vi gerne som nye, mens vi køber de større biler som brugte. Det er en tendens, der er accelereret igennem de seneste fire år, og som aldrig har været mere udpræget. Og derfor bruger vi i dag flere penge på at købe og eje en brugt bil sammenlignet med en ny, siger Jan Lang, markedsanalytiker for BilBasen og Bilinfo.

Løsrevet fra konjunkturerne
Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm er det bemærkelsesværdigt, at markedet for minibiler i Danmark ikke drives af forbrugslyst. Det drives derimod af en udpræget spareiver, som generelt har kendetegnet den danske forbruger i årene efter krisen.

– Med tilkomsten af de meget billige og driftsøkonomiske biler har en del af markedet for nybilsalg så at sige revet sig løs fra konjunkturerne og lever i dag sit eget liv, siger Jens Nyholm.

– Det skyldes – som analysen også viser – at købet af en ny minibil i dag går hånd i hånd med danskernes lyst til at spare, siger han og henviser til, at forbrugertilliden i Danmark de seneste år har været frosset fast på et lavt niveau.

Familiebiler forsvinder ikke
Selv om det i høj grad er blevet minibilerne, der tegner det danske marked for nybilsalg, så understreger Jens Nyholm, at der fortsat er et fundamentalt behov for de større familiebiler:

– Du kan nu en gang ikke proppe to teenagere inklusive feriebagage og måske en barnevogn ind i en WV Up! Så det er ikke sådan, at markedet for de større biler er ved at forsvinde, men vi holder os til gengæld til de brugte familiebiler, som typisk falder til halv pris efter de første tre år på vejen, uddyber Jens Nyholm.

Tendens vil fortsætte
Ifølge både BilBasen og Spar Nord er der ikke udsigt til, at danskerne kommer til at bruge flere penge på biler lige foreløbig.

– Så længe forbrugertilliden vedbliver at være lav, så vil der være stor interesse for de små og billige biler. Men der kommer selvfølgelig et tidspunkt, hvor markedet for minibiler bliver mættet, og hvor der kommer så meget volumen på markedet for de brugte minibiler, at efterspørgslen i højere grad vil fordele sig her, vurderer Jens Nyholm og slutter:

– Og danskerne har efterhånden en rekordstor formue opsparet. Så der er ingen tvivl om, at når først konjunkturerne og forbrugertilliden vender, så vil vi også se, at danskerne igen begynder at købe de nye familiebiler.

Hovedpointer fra analysen
Analysen er baseret på de 15 mest solgte nye biler og 15 mest solgte brugte biler i løbet af de seneste 12 måneder.

De nye biler koster i gennemsnit 119.000 kroner

De brugte biler koster i gennemsnit 137.000 kroner

Service og vedligehold for de nye biler koster i gennemsnit ejerne 11.800 kroner de første tre år

Service og vedligehold for de brugte biler koster i gennemsnit ejerne 19.200 kroner gennem tre år

Afskrivning koster i gennemsnit ejerne af de nye biler 58.000 kroner de første tre år

Afskrivning koster i gennemsnit ejerne af brugte biler 63.000 kroner gennem tre år

Finansiering og forsikring koster i gennemsnit ejerne af de nye biler 39.000 kroner de første tre år

Finansiering og forsikring koster i gennemsnit ejerne af de brugte biler 51.000 kroner gennem tre år

Det koster samlet 1,49 kroner pr. kilometer for en ejer af en ny bil de første tre år

Det koster samlet 2,39 kroner pr. kilometer for en ejer af en brugtbil gennem tre år

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Analyse: Brugt bil 18.000 kroner dyrere end en ny' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER