Et enstemmigt Byråd giver opbakning til sundhed for alle

Et enstemmigt Byråd giver opbakning til sundhed for alle

7. maj 2013 - kl. 0:09 - af

Det var med stor tilfredshed og opbakning, at Frederikshavn Kommunes Byråd d. 24. april godkendte kommunens nye Sundhedspolitik.

”Den brede politiske opbakning der er til den nye Sundhedspolitik er bl.a. et udtryk for det fokus der er i kommunen på vigtigheden af, at arbejdet med sundhed og forebyggelse foregår på tværs af de forskellige områder”, siger Anders Broholm, formand for Sundhedsudvalget.

Formålet med den nye Sundhedspolitik er bl.a., at understøtte det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde der allerede er i gang i kommunen. Der er også sat særlig fokus på de udfordringer som ulighed i sundhed skaber for kommunens borgere – hvilket der er stor fokus på både på nationalt og kommunalt plan. Der er ligeledes stor fokus på, at øge borgernes kompetencer til selv at kunne træffe de sunde valg. Her er der lagt op til, at alle kommunens fagområder er og kan være til at understøtte borgernes sundhed – hen over hele deres tilværelse.

”Nu når Sundhedspolitikken er politisk godkendt, så kan vi gå i gang med at implementere de visioner og hensigter der ligger i politikken i det kommunale arbejde. Det arbejde går allerede i gang inden sommerferien, hvor repræsentanter fra alle de kommunale fagcentre mødes for at igangsætte arbejdet med deres egne Sundhedsdelplaner”, fortæller Jytte Egetoft Thøgersen, chef for Center for Sundhed og Ældre.

Den nye Sundhedspolitik er bygget op omkring fem rammesætninger, som skal være styrende for både politikken og de Sundhedsdelplaner som efterfølgende bli­ver udarbejdet i hvert af kommunens fagcentre. Rammesætningerne tager afsæt i emner, områder og ten­denser som, udover at være højt aktuelle, vurderes som værende centrale i forhold til at understøtte, vedligeholde og fremtidssikre den generelle sundhed i Frederikshavn Kommune. De fem rammesætninger er: ’Ulighed i sundhed’, ’Den kompetente borger’, ’Sundhedsfremme’, ’Forebyggelse’, og ’På tværs – fra vugge til grav’.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et enstemmigt Byråd giver opbakning til sundhed for alle ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger