Apoteket informerer om ferie og medicin

Apoteket informerer om ferie og medicin

5. maj 2013 - kl. 0:02 - af

Der er altid herligt at kunne lægge hverdagen bag sig og tage på ferie – til gengæld er der ikke noget værre end at blive syg eller komme til skade på ferien! Med et gennemtænkt rejseapotek er du forberedt på lidt af hvert.

Forhåbentlig får du slet ikke brug for rejseapoteket, men det er nu godt at have det i baghånden når uheldet er ude. Det er forskelligt fra person til person, hvad der er fornuftigt at medbringe. Det afhænger blandt andet af hvor ferien går hen og hvor længe turen varer. For nogle er det måske relevant at medbringe et middel mod transportsyge, mens andre kan have nytte af et middel mod diarre, halsbrand eller noget helt tredje. På apoteket er vi altid klar med gode råd om hvordan dit rejseapotek skal sammensættes.

Den medicin man bruger til dagligt skal naturligvis også med på rejsen. Generelt skal medicinen opbevares i originalemballagen. Så er det lettere se, hvilket lægemiddel der er tale om, hvis læger, toldere eller myndigheder har brug for at se nærmere på medicinen. Det er vigtigt at man inden afrejse undersøger hvilke regler landet har for indførsel af personlig medicin. Reglerne varierer, som regel kan de findes på internettet, eller man kan rette henvendelse til landets ambassade.

Hvis man skal rejse til et Schengenland kan man frit medbringe personlig medicin, medmindre der er tale om f.eks. stærke smertestillende, ADHD eller sløvende medicin. Har man behov for denne type lægemidler laver apoteket et pillepas ganske gratis. Pillepasset er personligt og gælder i op til 30 dage i alle Schengenlande.

Hvis du skal flyve når du skal på ferie, så opbevar altid din medicin i håndbagagen i stedet for i kufferten. I håndbagagen er den altid ved hånden, og man har stadig sin medicin, hvis kufferten skulle blive væk eller forsinket.

God søndag

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om ferie og medicin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER