Klostergydens Fisk fejrer Pinsen med gratis pinsefisk!

Klostergydens Fisk fejrer Pinsen med gratis pinsefisk!

2. maj 2013 - kl. 14:22 - af

Igen i år har de danske Fiskehandlere sammen med Biskop Peter Fischer-Møller fra Roskilde Stift udnævnt årets pinsefisk – i år blev det Rødspætten, der løb af med sejren. Helene Aaen fra Klostergydens Fisk fejrer kåringen med at tilbyde gratis rødspætter.

Pinsefisk traditionen
Det var biskop Jan Lindhardt fra Roskilde Stift, der i 1999 kom på idéen om, at pinsen burde have en spisetradition på linje med julens juleand og påskelammet. Pinsefisken var dermed født. Siden har biskoppen fra Roskilde Stift i fælleskab med de danske Fiskehandlere hvert år kåret årets pinsefisk. I år er Rødspætten blevet kåret som årets pinsefisk – den er i sæson netop nu – let at tilberede både med ben og som filet.

Fiskehandlere i gavehumør
Kåringen af årets pinsefisk har sendt Helene Aaen fra Klostergydens Fisk over i sit gavmilde hjørne, og hun udbyder derfor gratis pinsefisk til dem, der har lyst til at fejre pinsen ved at invitere vennerne forbi til rødspætte.

Det foregår gennem ”Madlegen med Årets Pinsefisk”, som en række fiskehandlere har søsat sammen. I Madlegen kan du gøre sig fortjent til fire gratis rødspætter fra din lokale fiskehandler, men kun hvis du inviterer venner eller familie forbi til et pinsearrangement. Pinsefisk er nemlig noget, der skal deles. Hvis du får mindst fire personer til at deltage i dit pinsearrangement, vanker der gratis rødspætter.

Du kan tilmelde dig Madlegen frem til mandag d. 13. maj. Kl. 12.00. Du skal bare invitere dine gæster og holde øje med deres tilmeldinger på hjemmesiden. Hvis du er hurtig og får nok tilmeldinger i tide, kan du altså sikre dig fire gratis rødspætter fra Klostergydens Fisk.

FAKTA

Rødspætten
}      Rødspætten er fredet mens den gyder fra januar – april. Derfor er rødspætten i sæson netop til Pinsen.

}      Rødspættehunnen gyder op til 500.000 æg afhængig af fiskens størrelse.

}      Rødspætten er højrevendt – venstrevendte rødspætter ses kun meget sjældent.

}      Rødspætten er let at tilberede – og kan nydes både hel, flået og som filet – stegt, kogt eller dampet mv.

Pinsen som højtid
}      Ordet pinse kommer af græsk oprindelse og betyder halvtredsindstyvende.

}      Pinsen er en årlig kristen højtid, hvor vi mindes Helligåndens komme.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klostergydens Fisk fejrer Pinsen med gratis pinsefisk!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER