Ordet er frit: Vi vil ro her til lands..

Ordet er frit: Vi vil ro her til lands..

31. marts 2013 - kl. 10:39 - af

Det er med stor glæde, at jeg d. 27 marts i Nordjyske har set læserbrevet af Jens Hedegaard Kristensen om ufred i det åbne land. Det er da rart, at der er en politiker, der tør stå frem og bekende kulør. Der er trods alt ikke længere tid til byrådsvalget, end at de forskellige partier allerede er begyndt at rasle med sablerne.

Hedegård har ret i de store naturmæssige værdier, der bliver tilsidesat, og at man påtvinger dem, der har valgt at bo på landet, en dårligere livskvalitet.

Problematikken bliver ikke mindre af at den gevinst vindmøllefirmaerne samt de involverede lodsejere kan skumme – er den fineste fløde – når der gives tilladelse til vindmøller i det åbne land.

Desværre glemmer politikerne, at når de stemmer ja til at sætte et sådan projekt i gang, så nedprioriterer man samtidig en stor del andre borgere, som fra det tidspunkt er nærmest stavnsbundet til deres ejendom og egn. De får nemlig ikke del i fløden, de får i stedet døje med kreditforeningerne og bankerne, når der ejendomme falder drastisk i pris. Ikke nok med det, værre er det at de også sætte deres helbred og livskvalitet på spil.

Så længe, at man fra landspolitisk niveau ikke vil anerkende, at de støjgrænser, der er bestemt, bør revideres af uvildige læger og eksperter, som ikke er smurt ind i interessegrupper, så bliver det nok ikke bedre, idet kun få af vores folkevalgte lokalpolitikere tør sige fra overfor de landpolitiske krav.

Vi borgere, som har valgt at have adresse på landet, bør også have rettigheder, således at vi kan sige fra, når man forsøger at trække projekter ned over hovedet på os, som ødelægger de livsværdier, vi har sat så højt – vi vil have ro på landet.

Mon ikke tiden er kommet til, at de lokale politikere bekender kulør, således at vi landboere får en mulighed for at vende os til, hvor vi skal sætte vores kryds næste gang..

Susanne Hansen
Grønhedevej 58
9300 Sæby

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Vi vil ro her til lands..' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger