Ordet er frit: <br>Det åbne Land

Ordet er frit:
Det åbne Land

22. marts 2013 - kl. 10:23 - af

Redaktionen har modtaget nedenstående fra Jens Hedegaard ( S ):

Achton Friis der skrev De Jyders Land fortæller ”at når jeg bevæger mig op ad Jyske Ås og fortsætter ad bakkerne til de støder ud til Kattegat kysten, så står jeg vel nok ved et af Danmarks smukkeste steder”. Helt enig. Men værdsætter vi det ?

Vi bygger, planlægger og roder og regerer som aldrig før i det åbne land. Kæmpevindmøller skyder op som paddehatte, solcelleparker, eftersøgning efter skifergas, biogasanlæg der medfører mængder af lokal tung trafik, råstofindvinding o.s.v.

Flere af aktiviteterne er kun kommet i gang under påskud af, at fremme den hellige ukrænkelige vedvarende energi. Støtteordningerne er så store for den enkelte lodsejer, at al anstændighed er smidt overstyr for at opnå tilskuddene. Det har bragt ufred blandt naboer og en total tilsidesættel-se af de naturmæssige værdier i områderne. Det at bo på landet har i dag fået en helt anden di-mension, med alt hvad det indebærer af dårlig livskvalitet.

Den vedvarende energi er set i det store perspektiv en gave til os alle, men hvis vi forfalder til grådighed og kun fremmer den vedvarende energi ved, at give så tårnhøje fortjenester til ganske få lodsejere så har vi misforstået opgaven. Det pres og rænkespil vi er vidne til i dag fra bl.a. vindmøllebranchen og potentielle lodsejere er en gammel Morten Korch film værdig.

Det sørgelige i denne sammenhæng er, at de reelle beslutningstagere i dette opsæt kommer fra byerne. Folk der er på vej fra Christiansborg til Kastrup og kun har stiftet kendskab til åbne land, som det grønne græs der er imellem startbanerne. De kender ikke dybden og prisen for at udråbe vedvarende energi til det eneste saliggørende, uden omtanke for prisen.

m.v.h. jens hedegaard

En kommentar til “Ordet er frit:
Det åbne Land” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ordet er frit:
Det åbne Land”

  • Karsten Jensen

    Tak
    Kære Jens Hedegaard.
    Tak for din artikel, der meget fint og sammenfattende udtrykker problematikkerne ved en overdreven og forfejlet støttepolitik. Miljøhensyn er et yderst sympatisk formål i forhold til lovgivning og støtteordninger, men miljø handler ikke kun om co2-udslip, men netop også om de naturværdier, som du beskriver. Det værste af det hele er, at disse støtteordninger ikke er koordinerede med resten af EU herunder især vore nabolande, hvilket bevirker at priserne på co2-kvoter falder, og udledningen derfor kan foregå lige udenfor vore grænser, da man her på traditionel vis kan producere billig energi, vi så er nødt til at købe, når det ikke blæser. Vores statsstøtte (danske borgeres skattekroner) går dermed til at understøtte udenlandske co2-udledende energiproducenter og nogle få vindmøllespekulanter. Taberne er elforbrugerne, skatteborgerne, dyr og borgere der færdes i naturen – samt ikke mindst naboer til kæmpemøllerne.
    Kæmpevindmøller hører til på havet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit:
Det åbne Land '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER