Nyt maritimt leksikon på gaden nu…

Nyt maritimt leksikon på gaden nu…

7. marts 2013 - kl. 0:08 - af

I anledning af udgivelsen af Lystsejlerens Leksikon afholder Forlaget Nordenvind reception søndag den 10. marts kl. 14.00 i Galleri Nordenvind, Algade 14, 9300 Sæby.
Tilstede vil være leksikonets forfatter Anker W. Lauridsen, der gerne vil signere sin bog.

For første gang i mange år udkommer i foråret 2013 et nyt maritimt leksikon.
Leksikonet favner bredt, idet det både redegør for gamle og nye maritime udtryk og begreber, samt for de organisationer, der opstiller regler for sejlads på verdenshavene.
Der er også en række mere uddybende artikler om bl.a. regler for god opførsel i havn, navigation mm. Endelig er leksikonet illustreret med mange flotte foto, så det er en fornøjelse at bladre igennem. Leksikonet vil være en oplagt gave til forretningsforbindelser, også de ’ikke maritime’.

Formanden for Sæby Sejlklub Erik Bach udtaler: “Lystsejlerens leksikon” er et nyt leksikon for alle der færdes på søen og interesserer sig for det maritime. Leksikonet indeholder først en alfabetisk ordliste over elementer, der hører den maritime verden til og giver en forklaring på deres betydning. For at lette forståelsen er definitionerne rigt illustreret. Efter den omfattende ordliste følger en artikelserie, der bl.a. forklarer, hvordan de forskellige begreber inden for den maritime verden hænger sammen. I artikelserien finder læseren også svar på nogle af de naturoplevelser, som vi alle møder, når vi færdes på havet. F.eks. en fysisk forklaring på, hvorfor himlen er blå. Principperne for konstruktion af et skib og om god skik i havne, samt meget andet er behandlet i “Lystsejlerens leksikon”.

Forfatteren Anker W. Lauridsen er både skibsbygningsingeniør og en aktiv sejlsportsmand, samt manden der navngav punktet, “Ankers Point”, hvorfra al stedbestemmelse udgår. Som altid, når Anker W. Lauridsen sætter sig for en opgave inden for det maritime, er resultatet gennembearbejdet og let forståeligt, selv for “bolværksmatroser”. “Lystsejlerens leksikon” bør være fast inventar i bogreolen og i båden hos alle maritimt interesserede.

2 kommentarer til “Nyt maritimt leksikon på gaden nu…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Nyt maritimt leksikon på gaden nu…”

  • Hej. Hvor kan man købe dette nye leksikon? mvh Birthe

  • Vi her i Sæby får altid at vide at vi er bagud… Denne gang var vi bare forud… Lystsejlerens leksikon udkommer den 15 april … men her i Sæby kan man allerede finde bogen både hos forlaget ( i Retfærdigheden.) og hos forhandler i Påsken … resten af landet må vente spændt! med venlig hilsen fra forlæggeren.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt maritimt leksikon på gaden nu...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER