7,5 millioner til bilisterne i Nordjylland

7,5 millioner til bilisterne i Nordjylland

1. marts 2013 - kl. 1:14 - af

ET OVERSKUDSÅR: I GF er det kunderne og ikke aktionærerne, der deler årets overskud på bilforsikringerne.

Har man egen bil og er forsikret i en af GF’s regionale forsikringsklubber, er der grund til at finde det brede smil frem i disse dage. Bilisterne havde nemlig så få skader, at der over hele regionen var overskud på bilskaderegnskaberne i 2012.

– Det gode skaderegnskab kommer bilisterne direkte til gode, for i GF er det kunderne og ikke aktionærerne, som deler årets overskud på bilforsikringen, fortæller formand Jens Jørgen Vinther fra GF Nord.

GF-bilisterne i Nordjylland kan se frem til at dele i alt 7.460.503 kroner. Pengene vil i marts blive overført direkte til bilisternes bankkonti. Overskuddets størrelse varierer i de enkelte forsikringsklubber rundt om i landet, men i gennemsnit får en GF-bilist 16,8 procent af forsikringspræmien for 2012 retur.

For mange familier vil det typisk betyde, at der snart tikker 800-1.500 kroner ekstra ind på kontoen.

Venlige vejrguder og sund fornuft
– I 2012 var vejrguderne med os, og samtidig kørte bilisterne så fornuftigt, at skadeudgifterne blev lavere end præmieindtægterne, og det betyder, at der kan sendes overskud retur til kunderne, fortsætter Jens Jørgen Vinther. Han understreger, at man i GF også får penge tilbage, selvom man har haft en skade i årets løb.

Et af de tiltag, der skal holde skadeudgifterne nede, er den årlige GF Sikkerhedsdag, som bl.a. foregår på køreteknisk anlæg i Nørresundby i november. Her inviteres alle GF’s bilister til at træne deres kørefærdigheder, inden vintervejret sætter sit mærkbare præg på vejene i Vendsyssel.

Godt lokalkendskab
Men hvis der er så få skader, hvorfor så ikke bare sænke prisen fra årets start?

– Vi justerer løbende vores priser, så de passer til den risiko, der er. Samtidig skal vi altid sikre os, at vi har penge nok i kassen til at betale for skaderne, hvis vejret for eksempel medfører mange skader, forklarer Jens Jørgen Vinther og uddyber:

– Dette system har GF benyttet siden 60’erne, og vi mener stadig, det er sund fornuft, at prisen afspejler de faktiske omkostninger.

Et andet system, som har præget GF Forsikring siden starten, er det unikke klubsystem med nærhed til kunderne i lokalområdet.

– Vi har kontor i Frederikshavn og Hjørring, for mens andre forsikringsselskaber centraliseres med store kundecentre få steder i landet, tror vi fortsat på værdien af at være tæt på og kende kunderne, når de kommer på besøg eller ringer til os, slutter Jens Jørgen Vinther.

Fakta om overskudsdeling i GF
GF-bilister er sluttet sammen i grupper, såkaldte forsikringsklubber. Enten med udgangspunkt i geografi eller med udgangspunkt i tilhørsforhold til et fag eller et firma. Når årets bilskaderegnskab er gjort op i den enkelte klub, bliver overskuddet fordelt mellem medlemmerne af klubben, dvs. også til de bilister, der har haft en skade i årets løb. Overskuddets størrelse afhænger af, hvor mange og hvor dyre skader, der har været i klubben.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '7,5 millioner til bilisterne i Nordjylland ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER