100 millioner kroner i overskud i Sparekassen Vendsyssel

100 millioner kroner i overskud i Sparekassen Vendsyssel

27. februar 2013 - kl. 10:17 - af

Sparekassen Vendsyssel kan igen i 2012 præsentere et overskud. Sparekassen har i alle årene siden etableringen i 2001 haft overskud. Overskuddet i år 2012 blev på 100 mio. kr. før skat.

Dermed er Sparekassen Vendsyssel blandt de forholdsvis få danske pengeinstitutter, som har formået at præstere overskud i alle årene gennem finanskrisen.

Sparekassen Hvetbo A/S og Sparekassen Limfjorden
Året 2012 har været præget af 2 fusioner med henholdsvis Sparekassen Limfjorden og Sparekassen Hvetbo A/S. Sammenlægningen med Sparekassen Limfjorden er foregået efter sammenlægnings-metoden, som medfører, at alle historiske tal bliver sammenlagt. Dette er årsagen til et samlet underskud i 2011. Sammenlægningen med Sparekassen Hvetbo A/S er derimod foregået efter overtagelsesmetoden, som ikke medfører sammenlægning af historiske tal. Dette gør det meget svært at sammenligne årsregnskaberne for år 2011 og år 2012.

Begge fusioner har udvidet Sparekassen Vendsyssels markedsområde, og tilført sparekassen godt og vel 22.000 nye kunder, så sparekassen nu har mere end 81.000 kunder. Derudover er der som følge af de 2 fusioner kommet omkring 6.700 nye garanter, og der er nu mere end 34.000 garanter i sparekassen.

Moderat og kontrolleret vækst
Resultatet af den primære drift udgør 332 mio. kr. og indfrier dermed forventningerne på mellem 300-350 mio. kr., der blev meldt ud i Årsrapport 2011.

På trods af en stagnerende efterspørgsel er det lykkedes sparekassen at realisere målsætningen om en moderat og kontrolleret udlånsvækst. Sparekassens samlede udlån er øget med 13,3 % til i alt 8,3 mia. kr. Indlån inkl. puljer er i årets løb steget med 18,1 % til 9,1 mia. kr. Begge tal er inklusiv fusionen med Sparekassen Hvetbo A/S.

Sparekassens ledelse finder resultatet tilfredsstillende.

”Resultatet beviser desuden, at vores strategi er holdbar og vil bringe os styrket ud af finanskrisen. Med udgangspunkt i vores primære markedsområde, Vendsyssel, Han Herred, Thy og Vestjylland, kan vi ved en fokuseret indsats tjene os ud af finanskrisen ved at tiltrække nye gode kunder samt øge forretningsomfanget med eksisterende kunder”, siger administrerende direktør Vagn Hansen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '100 millioner kroner i overskud i Sparekassen Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER