Spar Nord: 65.000 kunder konverteret i weekenden

Spar Nord: 65.000 kunder konverteret i weekenden

25. februar 2013 - kl. 9:51 - af

Måneders forberedelse kulminerede i weekenden med konverteringen af flere end 65.000 forhenværende Sparbank-kunder og flere end 250.000 konti til Spar Nords it-systemer. Konverteringen forløb planmæssigt, og det betyder blandt andet, at de forhenværende Sparbank-kunder nu har fuld adgang til Spar Nords netbank, mobilbank og andre services.

Weekendens it-konvertering af flere end 65.000 forhenværende Sparbank-kunder og flere end 250.000 konti markerer afslutningen på integrationen mellem Spar Nord og Sparbank.

Konverteringen betyder, at alle kundeforhold i den forhenværende Sparbank nu er konverteret til Spar Nords systemer, ligesom it-infrastrukturen og alle fysiske arbejdspladser i de forhenværende Sparbank-filialer også er opgraderet i henhold til Spar Nords standarder. Dermed fremstår Spar Nord nu som én bank, hvor alle bankens næsten 325.000 kunder har adgang til samme netbank og samme services i de lokale Spar Nord-banker.

Tre generalprøver

Konverteringen forløb helt planmæssigt, men holdet bag konverteringen valgte også at gennemføre tre generalprøver, inden det blev alvor i weekenden:

– Alle tre generalprøver forløb efter planen, og derfor havde vi naturligvis en klar forventning om, at det også ville gå glat med den rigtige konvertering, siger bankdirektør i Spar Nord Bent Jensen, der har hovedansvaret for integrationen mellem Spar Nord og Sparbank.

Spar Nord og Sparbank annoncerede første gang fusionsplanen i september 2012. Og allerede dengang lagde begge banker stor vægt på, at fællesskabet omkring Skandinavisk Data Center (SDC) som it-platform ville være befordrende for den praktiske integrationen af de to banker.

– Spar Nord og Sparbank har en lang række fællesstræk, og det gælder også på it-området, hvor de to banker som udgangspunkt har talt samme sprog. Og det letter selvsagt opgaven med at få det hele til at spille sammen, fortsætter Bent Jensen.

Forhøjet beredskab

Selv om konverteringen var vellykket, så forbliver SDC og Spar Nords it-afdeling i forhøjet beredskab frem til slutningen af marts.

– Vi kan ikke udelukke, at konverteringen kommer til at forårsage uregelmæssigheder i vores systemer, og det skal vi naturligvis kunne reagere hurtigt og effektivt på. Derfor er vi fortsat i forhøjet beredskab i den kommende måneds tid, indtil vi har erfaret, at alle systemer kører, som de skal, uddyber Bent Jensen.

Weekendens konvertering er den største af sin slags i SDCs historie, idet Sparbank var den tredjestørste bank på SDC-platformen, mens Spar Nord var, og er, den største.

Efter konverteringen eksisterer samtlige af Spar Nords næsten 325.000 kunder nu i samme system, ligesom samtlige af bankens medarbejdere betjener kunderne med afsæt i samme hardware og software.

Det oplyses for god ordens skyld, at driftsforstyrrelserne hos JN Data lørdag intet har med weekendens konvertering at gøre.

Om Spar Nord

Med næsten 325.000 kunder, cirka 1.600 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord: 65.000 kunder konverteret i weekenden ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER