Indre Mission i Voerså flytter til Lyngså

Indre Mission i Voerså flytter til Lyngså

13. februar 2013 - kl. 0:13 - af

Det er slut med at holde møder i Voerså missionshus. Fra 1. marts er alle aktiviteter henlagt til Lyngså kirkehus, fortæller formanden for YA Ketty Kjær Pedersen.
(YA er missionshusets yngste afdeling.)

Huset ejes af Indre Mission i Fredericia, og herfra forventes der besked i løbet af foråret, hvad der skal ske med huset, men det skal sandsynligvis sælges.
Missionshuset i Voerså er, det sidste missionshus, i den gamle Albæk Kommune, som har fungeret indtil nu. Missionshusene i Albæk, Præstbro og Lyngså er nedlagt for år tilbage.

Nostalgi: Indre Missions vækkelse kom til Nordjylland og Voerså sidst i 1800-tallet, og folk samledes i private stuer. Interessen var stor, og til sidst var der kun plads i stuerne hos Poul Christensen i Østergård.
På initiativ fra pastor Matthiesen i Aså, blev der foretaget en indsamling, og offerviljen var stor. Ingen tvivl om at både fiskere, landboere og andre mennesker har måttet lide afsavn for, at huset kunne blive en realitet, og som blev indviet 21. oktober 1897.

Til at lede byggeriet valgtes Poul Christensen, Østergård, Jens Carlsen, Jens Christensen, Chr. Mariendal, Jens Mellergaard, Hans Rugholm og Chr. Smedien.
Jens Christensen skænkede byggegrunden, og murer og tømrer J. P. Jensen var bygmester.

I 1963 blev huset udvidet med den lille sal, og i 1997, da der skulle fejres 100 års jubilæum, fik huset en større ansigtsløftning. Længe har det været kendt, at huset igen trænger til en renovering – herunder varmeisolering og udskiftning af vinduer, og det kan godt blive en bekostelig affære.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indre Mission i Voerså flytter til Lyngså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger