Hvem ringer du til, hvis du kommer til skade i udlandet?

Hvem ringer du til, hvis du kommer til skade i udlandet?

13. februar 2013 - kl. 10:23 - af

I disse uger tilbringer mange danskere ugerne på skiløjperne i Østrig, Italien eller Frankrig, men er uheldet ude, er det ca. hver fjerde dansker, der ikke kender EU-landenes fælles nummer til alarmcentralen, 112.

I 2012 kom 650 danskere til skade bare i de uger, hvor vinterferien indtog Danmark, og uheldet behøver jo ikke nødvendigvis at ske på løjperne, det kan også ske i sydens sol, men det er stort problem, at folk ikke ved, hvem de skal ringe til, skriver EPN.dk.

Ofte er det nødvendig med hurtig hjælp, hvis uheldet er ude, og kender man ikke nummeret til alarmcentralen, så kan det gå grueligt galt, hvilket mange danske skiturister har oplevet, når de opholder sig bl.a. på de udenlandske skisportssteder.

En ny undersøgelse fra Eurobarometer viser, at 70% af danskerne ikke kender til EU-landenes fælles nummer til alarmcentralen, 112, og 6% angiver forkert nummer.

I henhold til EU-lovgivningen er det hvert enkelt medlemslands ansvar at informere offentligheden om EU-landenes fælles nummer til alarmcentralen, 112.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem ringer du til, hvis du kommer til skade i udlandet?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER