Ordet er frit: Septiktanke igen, igen….

Ordet er frit: Septiktanke igen, igen….

8. februar 2013 - kl. 0:06 - af

Redaktionen har modtaget følgende fra Jens Hedegaard, byrådsmedlem for Socialdemokraterne:

Næsten dagligt bringer Pressen indlæg fra forargede Borgere, der har septiktanke, over den behandling de får af Forsyningen i forbindelse med betaling for tømningsprocedurerne. Berettiget eller ej der er da noget der er kørt helt skævt. Samtidig bliver der ændret forklaring uafbrudt. Først var det gebyr, så bidrag og nu det sidste skud på stammen afvikling af gæld. Tre vidt forskellige ting. På denne måde beder man selv om øretæver.

Jeg har altid haft den holdning, at laver man fejl må man rette dem. Ingen kan ramme skiven hver eneste gang.

Det her er jo ikke raketvidenskab. De dybe tallerkner er jo opfundet. Her den anden dag fik jeg opkrævning på skatter og afgifter på fast ejendom, påført bidrag til skorstensfejer og rottebekæmpelse. Hvad var der til hinder for, at man på samme skema opkrævede bidrag til tømning af septiktank. Kommunen har alle de oplysninger de skal bruge i systemet via BBR Registreret. Ren sammenkøring.

Tømning i praksis. Kunden slår op i telefonbogen. Hvilke entreprenører har en autorisation til tømning af septiktanke. Vælger en. Entreprenøren tømmer din tank og lægger en kvittering. Kommunen kan lave stikprøvekontrol. Vi aflæser jo også selv vores EL forbrug og sender ind. Fusker vi hakker stæren.

Sæt det faste bidrag ned til det halve, eller mindre endnu og lav tømningen om til hver tredje år. Det er ganske unødvendigt at rode op i velfungerende septiktanke hvert år.

Og igen, indhent erfaringer. Hvad gør andre Kommuner ? Brug borgerne, der er allerede to fornuftige repræsentanter fra sommerhusforeningerne der har meldt sig. Brug dem dog.

For en god ordens skyld vil jeg lige oplyse at tømning af septiktanke har aldrig været på mit skrivebord, som Formand for Teknisk Udvalg. Jeg har mit generelle ansvar som Byrådsmedlem. Det har jeg blandt andet brugt her, ved at komme med forslag til at løse opgaven enkelt og effektivt.

2 kommentarer til “Ordet er frit: Septiktanke igen, igen….” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Ordet er frit: Septiktanke igen, igen….”

  • Det er ganske rigtigt, at der har været mange indlæg vedr. septiktanke og deres indhold, men det er første gang der fra politisk hold er kommet et fornuftig et af slagsen.
    Det bliver imidlertid svært at trænge igennem til din efterfølger, der i mange sammenhænge har vist sig at være komplet indtrængningsblokeret.
    Held og lykke!

  • Ja så tager vi septiktanke igen, igen, igen….
    Nu har vi i vores husstand været så “uheldig” at vores septiktank var fyldt i utide, det vil sige at vi måtte ringe til forsyningen for at meddele at vores tank var fyldt ca. 2 mdr. før planlagt tømning. Det tog så forsyningen 3 dage at finde ud af hvordan man takler et sådant problem når man har indgået en ny aftale, men et udenbys firma…Det kan meddeles at da vi havde Stæten skulle man bare foretage en opringning direkte til Stæten og tanken blev tømt allerede dagen efter… Da så endelig forsyningen efter 1 uge sendte en ud for at tømme septiktanken og meddelte os at der jo så var tale om den årlige tømning, mente vi at så måtte alt jo være på sin plads, indtil vi idag fik vores opkrævning fra Frederikshavn Forsyninger hvorpå de så venligt har tillagt et gebyr oveni den årlige tømning på kr. 910,00 for akut tømning af taptiktank. Dette gør mig virkelig vred da ingen på noget tidspunkt har meddelt at en akut tømning ville koste ekstra. Dette er aldrig sket da Stæten stod for tømningerne… så stort HURRA til forsyningen og udenbys arbejdskraft. 🙁

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Septiktanke igen, igen....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER