Mogens Brag: Vedr. sagsbehandling i KFU

Mogens Brag: Vedr. sagsbehandling i KFU

1. december 2012 - kl. 0:09 - af

Henrik Carlsen og Asger Mortensens opfattelse af sagsbehandlingen i KFU er ærgerlig læsning. Der tales både om snigløb, ufine beslutninger og useriøsitet.

Det giver naturligvis stof til eftertanke, at blive beskyldt for noget sådan. Jeg kan dog berolige med at Kultur- og Fritidsudvalget har givet emnet en endog meget seriøs behandling. Hvis en beslutning truffet i KFU er ulovlig, så skal det naturligvis rettes og sagen er derfor også pillet af byrådets dagsorden for at blive genoptaget ved næste KFU-møde d. 5. dec.

Når det så er sagt, er det vigtigt for mig også at præcisere, at vi som politikere er i vores gode ret til at træffe politiske beslutninger – det forventes faktisk af os.

I den konkrete sag vedrørende modernisering af frederikshavnerordningen er det KFU´s klare opfattelse, at der ligger et solidt stykke håndværk bag forslaget fra arbejdsgruppen nedsat af folkeoplysningsudvalget. Vi har stor respekt for den indsats foreningslivet yder og nyder godt af deres indsigt og beredvillighed. Den fremlagte nye frederikshavnerordning er et godt eksempel på samme og derfor valgte vi også at sende udkastet til byrådets godkendelse med en kun en enkelt tilføjelse. Nemlig at vi fra 2015-19 ønskede yderligere en reduktion i energitilskuddet på 2% om året.

Det er hverken drastisk eller urimeligt. I KFU var vi af den opfattelse, at det faktisk var en god og fair beslutning eftersom der er god tid til at indrette sig efter det og at der i øvrigt er penge at søge til energirenoveringer. Desuden er det et led i en samlet strategi, som også arbejdsgruppen har forfulgt, nemlig at vi i højere grad ønsker at yde støtte til aktivitet og ikke til mursten.

Mht. kritikken af det samlede KFU, så er det vigtigt at få sagt, at  det overordnede politiske og økonomiske ansvar for området hviler på KFU´s skuldre. Derfor vil der også kunne ske ændringer i et fremlagt forslag fra en nedsat arbejdsgruppe inden et endeligt forslag ender til byrådets godkendelse. Det er hverken unormalt, ufint eller et snigløb.

Beslutningen blev truffet af et enigt KFU d. 21. nov. (Skal dog retfærdigvis oplyse, at Jens Porsborg var fraværende ved mødet)

På vegne af et flertal i KFU

Mogens Brag

En kommentar til “Mogens Brag: Vedr. sagsbehandling i KFU” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Mogens Brag: Vedr. sagsbehandling i KFU”

  • Karl Henrik Hansen

    Det er så stadig ikke iorden af man med et hugger så meget af da det slet ikke svare til besparelsen ved energiændring. Der er stadig mange som yder et utroligt stykke frivilligt arbejde i små klubber som nu kan risikere at måtte se sit arbejde som spildt. Der er på ingen måde gjort noget for at bevare aktivitet i små samfund for det er der ikke økonomi til længre. Vi har til stadighed kæmpet for at der skal være plads til alle men det tilgodeser frederikshavnerordningen slet ikke.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mogens Brag: Vedr. sagsbehandling i KFU' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER