Frederikshavn Kommune blandt Danmarks bedste

Frederikshavn Kommune blandt Danmarks bedste

10. november 2012 - kl. 0:28 - af

Frederikshavn Kommune er med helt i toppen, når det gælder ledelse. Områdeleder Maryann Støttrup, gruppeleder Lis Thomsen og afdelingsleder Ulla Verner er alle tre indstillet af deres medarbejdere til Den Kommunale Lederpris 2012. Blandt de næsten 300 indstillede til prisen er Ulla Verner med i slutspurten som den ene af tre nominerede i kategorien ”Bedste kommunale fag- eller afdelingsleder”. Onsdag den 7. november afslører Center for Offentlig Kompetenceudvikling, hvem der løber med prisen, der i år har fokus på innovation.

– Det tæller mest, at medarbejderne har indstillet mig
Ulla Verner er indstillet til prisen af medarbejderne i Projektafdelingen, hvor hun var afdelingsleder fra 1. december 2010 til 1. juni i år. På sin sidste arbejdsdag afslørede medarbejderne, at de havde indstillet hende til Den Kommunale Lederpris med den begrundelse, at hun ”på den korte tid hun har været leder af Projektafdelingen har formået at have et innovativt fokus på, hvordan man kan fortsætte med at skabe kvalitet for mindre budgetter og med færre medarbejdere. Hun har formået at holde fast i de menneskelige værdier og værdsat en god indsats og et arbejde i fællesskab for at betjene borgerne bedst muligt.”

“For mig tæller det mest, at det er medarbejderne i Projektafdelingen, som har indstillet mig til prisen. Det betyder rigtig meget for mig. Tre uger før min første arbejdsdag den 1. december 2010 blev Finansloven vedtaget, og det vendte op og ned på arbejdsmarkedsområdet. Byrådet besluttede kort før jul en organisationsændring, der betød, at de 110 medarbejdere blev til 52,” fortæller Ulla Verner. “Jeg kunne ikke gøre noget ved situationen andet end at lytte og fortælle det, jeg vidste. Vi måtte få det bedste ud af det, og det lykkedes, så medarbejderne gennem hele processen var i stand til at passe deres arbejde,” siger Ulla Verner.

Lis Rønholt Haga, der er konstitueret leder i Projektafdelingen, mener, at Ulla Verners lederskab var afgørende for, at medarbejderne kom hele igennem processen.

“Alt var totalt kaos, da Ulla startede. Hele organisationen skulle omlægges. Det var en meget, meget hård opgave, som Ulla tog fat på med sin fantastiske evne til at lede. Hun er et meget ordentligt menneske, og hun fortjener at vinde prisen,” siger Lis Rønholt Haga.

Marianne Skrubbeltrang, Ulla Verners nye chef, bakker 100 procent op om nomineringen.

“Ulla har nogle menneskelige og faglige kompetencer, der gør hende til en fantastisk dygtig leder, som evner at få organisationen til at spille sammen og præstere sammen – også under meget vanskelige vilkår,” siger Marianne Skrubbeltrang, centerchef for Center for Handicap og Psykiatri.

Plads til at udfolde sit talent
Ulla Verner har mange års ledelseserfaring. Før ansættelsen i Frederikshavn Kommune var hun forstander for Aalborg Kommunes dagtilbud for udviklingshæmmede. I dag er hun afdelingsleder for Handicapafdelingen.

“For mig handler ledelse om at sætte rammer og retning. Mit motto er, at det er vigtigt at gøre tingene rigtigt, men det er mere vigtigt at gøre de rigtige ting,” siger Ulla Verner. “Som leder skal du være god til at lytte og give andre plads. Du er dirigenten, der skal have de andres stemmer frem, gennem den måde du leder på. Du skal kunne forudse, hvordan ting udvikler sig. Og du skal være en god historiefortæller. Jeg tror, at evnen til at oversætte de politiske beslutninger til noget, der giver mening for medarbejderne, er en vigtig lederegenskab.”

For Ulla Verner er nomineringen vigtig. Ikke så meget for hende personligt, men for Frederikshavn Kommune. Hun oplever kommunen som en arbejdsplads, hvor man får plads til at udfolde sit talent. Det ser hun som fundamentet for at udvikle det gode lederskab. Hun har en diplomuddannelse i ledelse og har fået mulighed for at færdiggøre sin master i offentlig ledelse, som hun begyndte på, da hun var ansat i Aalborg Kommune. “Det er ikke en selvfølge”, siger hun, “men et udtryk for en kommune, der sætter ledelse højt på dagsordenen.”

FAKTA
COK uddeler hvert år Den kommunale Lederpris. Medarbejdere, borgere og samarbejdspartnere kan indstille en leder, som man synes har gjort en særlig indsats. I år er fokus på innovation, og hvordan ledere støtter og hjælper medarbejdere, borgere og samarbejdspartnere til at bære innovative ideer og projekter ind i organisationen og ud i praksis.
Alle ledere i kommunerne kan indstilles. Der gives priser i tre kategorier:
Bedste Kommunale Topleder
Bedste Kommunale Fag- eller Afdelingsleder
Bedste Kommunale Institutionsleder
De tre vindere udvælges af COKs Advisory Board, som består af en række relevante aktører inden for kommunal ledelse.

Læs hele indstillingen af Ulla Verner på hjemmesiden www.lederprisen.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune blandt Danmarks bedste' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER