Hver fjerde boligejer bruger boligjobordningen

Hver fjerde boligejer bruger boligjobordningen

28. oktober 2012 - kl. 10:24 - af

Næsten hver fjerde boligejer bruger i år boligjobordningen og halvdelen så gerne den fortsatte. De fleste har fået nyt tag eller nye vinduer og døre, viser en undersøgelse som Epinion har foretaget for Nybolig

Reparation af tage, nye vinduer og døre samt malerarbejde vil fylde godt på håndværkerregningerne, når boligejerne fratrækker lønudgifterne som fradrag på selvangivelsen for 2012, viser en undersøgelse af brugen af Boligjobordningen, som Epinion har foretaget for Nybolig, der er Danmarks næststørste ejendomsmæglerkæde.

Blandt boligejerne har næsten hver fjerde – helt præcist 23 pct. – benyttet sig af ordningen og langt den største del af dem, svarende til 63 pct., har ifølge undersøgelsen valgt at investere i boligens ydre rammer og fået taget istandsat, udskiftet vinduer og døre eller malet facaden.

Geografisk er det flest nordjyder og sønderjyder, der har fået forbedret boligen.

I Nordjylland har 70 pct. forbedret boligen ydre rammer og i Sønderjylland er det 69 pct. Herefter følger region Sjælland med 62 pct. og Midtjylland med 61 pct. Færrest er der i region Hovedstaden med 50 pct.

Mange har også valgt at bruge penge på boligens indre rammer. Godt en tredjedel, svarende til 37 pct., har investeret i fornyelse af køkken og bad eller fået udskiftet elinstallationer. På tredjepladsen kommer vinduespudsning som 25 pct. har fået udført, fulgt af almindeligt havearbejde og almindelig rengøring som henholdsvis 9 og 5 pct. har betalt for.

– Det er yderst fornuftige investeringer boligejerne har valgt. Vi ser en del boliger, der trænger til lidt mere end en kærlig hånd, hvis boligejerne vil undgå større afslag i prisen, når de skal sælge.

Det er ofte boligens ydre rammer, der er problemet. Eksempelvis vil et tag, hvis restlevetid er kort, eller døre og vinduer, der er angrebet af råd, springe i øjnene på mulige købere. Det er reparationer, der ikke egner sig til gør-selv-løsninger, men kræver en professionel håndværker, så her er boligjobordningen en god mulighed, til at få boligen forbedret, fortæller indehaverne af Nybolig Skagen I/S, Anders Nygaard og Steen Andersen.

Ordningen giver mulighed for at fratrække op til 15.000 kr. pr. person over 18 år i husstanden. Blandt dem, som har benyttet ordningen, vil 57 pct. fratrække under 15.000 kr. og 34 pct. vil fratrække mellem 15.000 og 30.000 kr.

Man skal dog være hurtigt ude for at benytte sig af muligheden, da Boligjobordningen bliver afskaffet fra nytår.

Og det vil ærgre mange boligejere. Ifølge undersøgelsen vil godt halvdelen af boligejerne, svarende til 52 pct., benytte sig af ordningen, hvis muligheden fortsætter i 2013.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hver fjerde boligejer bruger boligjobordningen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER