Hjertestart kom godt i gang fra start

Hjertestart kom godt i gang fra start

25. oktober 2012 - kl. 10:59 - af

Gratis genoplivningskursus.
Der blev brugt en del armkræfter samt pustet og stønnet lidt. Nogle fik en let rødlig farve i hovedet, og andre havde besvær med at komme op og ned på gulvet, når der skulle trænes på den udleverede dukke for at være udrustet til hjertestart, hvis situationen skulle opstå! Alle tog det med godt mod, og nogle sagde, det var rigtig god motion.

60 personer fra Voerså-området samt et par af de ældste klasser på Stensnæsskolen fik onsdag 24. oktober lært, hvordan man bruger en hjertestarter.

Inden kurset ad fire omgange fordelt på hele dagen gik i gang, så deltagerne en autentisk film fra Bornholm om en 10 årig norsk pige, der kom ud for hjertestop, og som blev reddet ved hjælp af hjertestarter. Den norske pige har det godt i dag og efter filmen gav kursusleder Jytta Poplic en grundig redegørelse om oplæring, læringssæt og hjertestarter.

Ildsjælene i Voerså fik flere rosende ord med på vejen fra kursuslederen, og hun takkede dem for at have gjort noget, så disse kurser var kommet i gang. Herved er der mange flere, der kan give hjertemassage, og det skulle gerne brede sig til familie og venner, når dukken, som deltagerne fik lov til at beholde, skulle demonstreres i hjemmene.

Ingen gik forgæves, alle fik lov til at deltage, og arrangørerne var vært ved kaffe og brød.

Frederikshavn Kommune, Hjerteforeningen, Region Nordjylland og Tryg Fonden står for projektet, der kører indtil oktober 2013.

Hyggeklubben, Voerså IF, Den lokalt forankrede skole og Voerså Borgerforening var initiativtager til kurserne i Voerså.

Formanden for Voerså Borgerforening, Rigmor Sørensen, fortalte, der kommer en hjertestarter til byen. Der forhandles i øjeblikket arrangørerne imellem om indkøb, finansiering og stedet hvor hjertestarteren skal sættes op.

Efter det sidste aftenkursus var afsluttet, fortalte Andreas Mylund fra Nordjyllands Politi om sikkerhedsrådgivning. Her fik deltagerne en grundig instruktion i, hvordan man bedst sikrer sit hjem mod tyveri og indbrud.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjertestart kom godt i gang fra start' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER