Toppen af Danmark indbyder til konference

Toppen af Danmark indbyder til konference

14. oktober 2012 - kl. 14:27 - af

Kunsten skal også i fremtiden være en turistmagnet.Toppen af Danmark har netop for fjerde gang arrangeret KunstUge og dermed skabt en model for, at kunst og kunsthåndværk kan tiltrække turister til Lysets Land. Nu indbyder Toppen af Danmark til en konference i Frederikshavn den 23. oktober, hvor alle interesserede kan være med til at fastlægge, hvordan kunsten også i fremtiden kan være et trækplaster for turismen i Lysets Land.

I uge 38 fra 15.-23. september fik både tilrejsende og lokalbefolkningen atter en unik mulighed for at få et personligt indtryk af de mange kunstnere og kunsthåndværkere, som lever og arbejder i Lysets Land. Det var nemlig fjerde gang, turismesamarbejdet Toppen af Danmark arrangerede KunstUge, hvor kunstnere, kunsthåndværkere, gallerier og museer bød på en mangfoldighed af kunstoplevelser inden for et meget bredt spektrum.

Ideen med en tilbagevendende KunstUge to gange om året har været en stor succes. Stadig flere er blevet engageret, udbuddet af arrangementer er blevet stadig bredere, og kvaliteten har været høj. KunstUgen har været et led i projektet Naturen+, som Toppen af Danmark med støtte fra Region Nordjylland og EU’s Regionalfond har gennemført for at tiltrække flere turister uden for højsæsonen.

Gode råd fra Christine Feldthaus
Projektet Naturen+ stopper imidlertid med årets udgang, og derfor indbyder Toppen af Danmark nu alle interesserede til en konference om kunst og kunsthåndværk som trækplaster for besøgende i Toppen af Danmark. Det sker på Hotel Jutlandia i Frederikshavn den 23. oktober.

Efter en velkomst af formanden for Toppen af Danmark, borgmester Arne Boelt, Hjørring, vil Sæbys turistchef Inger Grund Petersen gøre status over erfaringerne fra de fire Kunstuger, som allerede er afviklet. Herefter vil Christine Feldthaus komme på scenen og fortælle om nutidens og fremtidens turisters ønsker og deres forventninger til ferieoplevelser. Hun vil også give gode råd om, hvordan Toppen af Danmark kan blive endnu bedre til at kreere og sælge tilbud til turisterne i årene, der kommer.

Fremtidens KunstUger
Konferencen starter kl. 16, og efter middagen vil procesdesigner Jens Ole Amstrup fra firmaet Soulfighters i Frederikshavn lede deltagerne gennem en proces, der gerne skulle give svar på, hvad der skal ske i fremtiden med kunst og kunsthåndværk som trækplaster for turismen i Toppen af Danmark. Gennem inspirerende opgaver og udfordrende spørgsmål kommer deltagerne således til at være med til at forme fremtidens KunstUger, lover Jens Ole Amstrup.

Det er gratis at deltage i konferencen, men man skal tilmelde sig senest 19. oktober til bsk@toppenafdanmark.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Toppen af Danmark indbyder til konference' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER