En socialdemokratisk specialitet: omkonstitueringer!

En socialdemokratisk specialitet: omkonstitueringer!

12. oktober 2012 - kl. 8:38 - af

Efter 2. behandlingen af budgettet for 2013 står det nu klart, at når Socialdemokraterne ikke ville medvirke til et  forlig, så skyldes det ikke, at der var uoverstigelige, politiske forskelle mellem S og flertallet, men  først og fremmest, at partiet krævede en omkonstituering.

Det er ikke første gang, at Socialdemokraterne viser, at partiet har et helt specielt forhold til underskrevne konstitueringsaftaler.  De er ikke det papir værd, de er skrevet på og kan misligholdes efter forgodtbefindende.

I SF fik vi det at mærke lige efter valget i 2009, hvor en underskrevet aftale på valgnatten  mellem S og SF, der gjorde Erik Sørensen til borgmester,  dagen efter blev revet i stykker,  og forhandlinger mellem S og V blev indledt med det formål at gøre SF til sorteper.

I forbindelse med de netop afsluttede budgetforhandlinger har denne socialdemokratiske specialitet gentaget sig. S har forsøgt at presse V til at havde det samme anløbne forhold til indgåede aftaler.

Både i 2009 og her i 2012 slog den socialdemokratiske taktik fejl.

Det skal ingen hemmelighed  være, at der hos SF var forhåbninger til, at en ny socialdemokratisk ledelse ville medvirke til at vaske tavlen ren og udnytte de politiske muligheder, der ligger i et flertal til venstre i byrådssalen  til gavn for borgerne i Frederikshavn.

Indtil videre ser det imidertid ud, som om Socialdemokraternes hedeste ønske er, at V og S skal udradere de små partier og indgå i en stor koalition.

Paul Rode Andersen
Byrådsmedlem SF

2 kommentarer til “En socialdemokratisk specialitet: omkonstitueringer!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “En socialdemokratisk specialitet: omkonstitueringer!”

  • Vi kan læse her i alle artiklerne,at det ikke nødvendigvis er borgernes interesser eller komunens interesse i varetager på møderne. Men langt hen ad vejen Jeres egen ” Taburet “.

    Penge og magt for egen vindings skyld har vidst førdste prioritet.

    Med Venlig Hilsen
    ATV. Voerså

  • Jens Christiansen

    Uanset politisk opfattelse, kan man kun have respekt for, at både SF og Venstre har holdt den indgåede konstitueringsaftale, trods store politiske forskelle. Jeg synes absolut ikke det kan betegnes som taburetklæberi, men en ansvarlig aftale til at få kommunen til at fungere.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En socialdemokratisk specialitet: omkonstitueringer!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER