ATP fejrer åbning af Udbetaling Danmark i Frederikshavn

ATP fejrer åbning af Udbetaling Danmark i Frederikshavn

8. oktober 2012 - kl. 13:02 - af

Mandag den 1. oktober åbnede den nye myndighed, Udbetaling Danmark, der står for udbetaling af en række ydelser til borgerne. Ét af Udbetaling Danmarks fem centre ligger i Frederikshavn, hvor i alt 175 medarbejdere bydes velkommen frem til den 1. marts 2013. I mandags startede de første. Byens nye arbejdsplads indvies officielt på tirsdag den 9. oktober, hvor pressen er velkommen.

Den 1. oktober åbnede den nye myndighed, Udbetaling Danmark, som har overtaget ansvaret for en række udbetalingsopgaver fra kommunerne. I første omgang udbetaler Udbetaling Danmark familieydelser, bl.a. børnecheck og børnetilskud.

Senere følger opgaverne med udbetaling af barselsdagpenge fra 1. december samt folkepension, førtidspension og boligstøtte fra 1. marts 2013.

Det er ATP, der driver den nye, offentlige myndighed. ATP har årtiers erfaring med at løse lignende store opgaver med administration og borgerbetjening. Hertil kommer, at Udbetaling Danmark fra start bemandes af rutinerede medarbejdere, der har takket ja til at flytte med deres opgaver fra kommunerne til de fem nye centre, der placeres i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev, Hillerød og Vordingborg. Der oprettes desuden midlertidige filialer i Odense og Aarhus.

Bor i toldkammerbygningen
Centret i Frederikshavn skal ledes af centerdirektør Poul Erik Graversen. Det er placeret i den fredede toldkammerbygning fra 1916 og dens moderne tilbygninger. ATP Ejendomme har købt bygningen af statens ejendomsselskab Freja a/s. Ejendommen har herefter gennemgået en indvendig renovering og indretning til formålet.

Medarbejderne kommer fra en række kommuner i Nordjylland. De starter i tre bølger, efterhånden som sagsområderne overgår fra kommunerne til Udbetaling Danmark. Mandag den 1. oktober startede de første 34 medarbejdere.

Når alle medarbejdere og sagsområder er overgået til Udbetaling Danmark, vil der være cirka 175 medarbejdere i Frederikshavn.

Frederikshavns borgmester Lars Møller udtaler:

”Jeg er glad for, at vi her i Frederikshavn nu kan indvie det nye Udbetaling Danmark-center. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med ATP gennem hele forløbet, og med 175 nye arbejdspladser i udsigt, er åbningen en begivenhed, vi har set frem til. Udbetaling

Danmark sætter samtidig ekstra skub i udviklingen af den digitale borgerbetjening. Det er helt i tråd med kommunens visioner, og det giver en stor grad af fleksibilitet for mange borgere. I Borgerservice er vi naturligvis parate til at hjælpe borgere, som ikke er så vandt til digital selvbetjening”.

Ensartet borgerbetjening på tværs af landet
Borgerbetjeningen kommer hovedsageligt til at foregå som selvbetjening på borger.dk. Men medarbejderne sidder også klar ved telefonerne. Det er således ikke meningen, at borgerne skal møde op i centrene. En borger, der ringer fra fx Aalborg, kan ligeså vel blive betjent af en medarbejder i fx Vordingborg, idet det afgøres af, hvor der er ”ledige hænder” på telefonerne.

Borgere, der ikke kan bruge nettet eller ringe til Udbetaling Danmark, kan stadig henvende sig hos kommunen og få hjælp – fx til at udfylde en ansøgning.

Udbetaling Danmarks direktør Lilian Mogensen, der også er koncerndirektør i ATP, fortæller, at der er gjort et meget grundigt forberedelsesarbejde sammen med kommunerne for at sikre en klar arbejdsdeling, god borgerbetjening samt en god arbejdsplads for de mange medarbejdere og ledere, der kommer fra kommunerne.

”Vi har, sammen med en lang række samarbejdsparter, forberedt os meget grundigt til den her vigtige samfundsopgave. Der vil være en kortere periode i forbindelse med overgangen, hvor alle parter, også borgere, skal vænne sig til, at der er kommet en ny myndighed – og hvor vi vil have nogle mindre og kendte tilpasninger. Derfor gør vi en stor indsats for at informere de berørte borgere om myndighedsskiftet – og for at lede dem over på kanaler, der passer til den enkelte borger,” understreger Lilian Mogensen

Samlingen af de udvalgte udbetalingsopgaver i én enhed skal spare kommunerne for knap 300 mio. kr. om året efter en toårig indkøringsperiode. Med etableringen af Udbetaling Danmark er der fokus på at forenkle og ensarte på en række områder – både i den interne administration og for borgerne. Det er i høj grad herigennem, de årlige besparelser på 300 mio. kr. skal hentes hjem til kommunerne, som kan bruge pengene på andre kommunale områder.

Udbetaling Danmark ledes af en bestyrelse, der består af seks kommunale og tre statsligt udpegede repræsentanter. Københavns overborgmester Frank Jensen er formand.

Den officielle markering af centret i Frederikshavn sker tirsdag den 9. oktober kl. 14-16. Ved arrangementet deltager blandt andre Frederikshavns borgmester Lars Møller samt Udbetaling Danmarks direktør/ATP-koncerndirektør Lilian Mogensen. Adresse: Havnepladsen 9, 9900 Frederikshavn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'ATP fejrer åbning af Udbetaling Danmark i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger