Politiet er på sele og telefon kontrol i Nordjylland

Politiet er på sele og telefon kontrol i Nordjylland

11. september 2012 - kl. 0:53 - af

Politiet kontrollerer brug af sikkerhedsseler og håndholdt mobiltelefon.

I perioden fra mandag den 10. september til og med søndag den 16. september vil politiet gennemføre en landsdækkende målrettet indsats rettet mod manglende brug af sikkerhedssele og anvendelse af håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Brug af sikkerhedssele er stadig et af de vigtigste midler til at nedsætte antallet af dræbte og kvæstede i biler. Havarikommissionen dokumenterede i rapporten ”Hvorfor sker ulykkerne”, at manglende selebrug er en afgørende skadefaktor.

Ved den sidste sele- og mobiltelefonkontrol i uge 11 i år blev der standset i alt 8.358 køretøjer. Der blev i den forbindelse registreret 2.341 sager, hvor der ikke blev anvendt sikkerhedssele, heraf var der 84 sager med børn uden sikkerhedsudstyr.

Samtidig blev 1.099 personer sigtet for at have anvendt håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Det koster nu 1500 kroner i bøde, hvis man snakker i mobiltelefon under kørslen eller undlader at spænde sikkerhedsselen. Hvis man ikke sikrer, at børn under 15 år bruger sele eller andet sikkerhedsudstyr, stiger bøden til 2000 kroner samt et klip i kørekortet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet er på sele og telefon kontrol i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger