To nye El-biler med mange fordele!

To nye El-biler med mange fordele!

3. september 2012 - kl. 14:30 - af

Helt i tråd med Frederikshavn Kommunes ambitioner som Energiby og Klimakommune, har Det Kommunale Ejendomscenter købt to nye elbiler af mærket Peugeot iOn. Sammen med de tre el-varebiler, som Ejendomscenteret indkøbte i foråret, har kommunen nu i alt 5 elbiler.

De to nye elbiler er allerede taget i brug, og har kørt sine første ture i Frederikshavn Kommune.

Elbilerne kan oplades på kommunens parkeringsplads, og kan køre ca. 130 km pr. opladning. Det betyder, at mange af kommunens transport-opgaver sagtens kan erstattes af elbiler. Også selvom turen går helt til Skagen. Det tager 6 timer at oplade bilerne, hvorefter de er klar til brug.

Transportsektoren udgør en af de tunge poster i det nationale CO2-regnskab, og det vil stige yderligere, hvis ikke man aktivt gør noget for at mindske CO2-udleningen. Ved at tage de nye elbiler i brug, kan Frederikshavn Kommunen i højere grad leve op til kravene i Klima-kommune aftalen og EU-borgmesteraftalens om CO2-reduktion.

I Frederikshavn Kommune er de nye elbiler et skridt i retningen mod at indfri den kommunale vision om at omlægge kommunens bilflåde til grøn og bæredygtig transport.

Elbilerne bidrager også til at realisere Energibyens vision på transportområdet, da kommunen bliver rollemodel for lokale erhvervsvirksomheder med det formål at inspirere virksomhederne til også at inddrage elbiler i deres bilflåder.

De 5 elbiler er en del af implementeringen af Frederikshavn Kommunes flådestyring, som forventes fuldetableret i løbet af 2013. Flådestyring er et system til at styre brugen af de kommunale biler, således at de enkelte biler bliver brugt optimalt og til de rigtige opgaver.

Forarbejdet til flådestyringssystemet har givet et overblik over kommunens nuværende bilers brugsmønstre. Det betyder, at vi nu præcis kender de økonomiske fordele ved stordrift, og mulighederne for at udskifte til alternative grønne køretøjer.

Hver gang vores undersøgelser viser, at der er solidt grundlag for at udskifte til bæredygtige transportmidler, vil kommunen udskifte almindelige biler med elbiler. Det betyder også, at elbilerne kun erstatter kommunens almindelige biler i det omfang, at undersøgelsen viser:

1. at elbilerne kan udføre de stillede opgaver
2. at der er økonomisk fornuft i at købe elbilerne

Det økonomiske aspekt ved at investere i elbiler er, at man på sigt kan oplade elbilerne med den overskudsproduktion af strøm, som vindmøller producerer om natten. På den måde er det muligt både at spare penge på brændstof, og samtidig skåne miljøet ved at bruge vedvarende energi i stedet for fossile brændstoffer.

Dette er én af tankerne bag ”smart grid”, som er et intelligent el-fordelingssystem.

Kommunens elbiler er ikke det eneste fremskridt inden for bæredygtig transport her i Frederikshavn Kommune. Senest har Betterplace opstillet 3 ladestandere i Frederikshavn og 3 i Skagen. Ligeledes har Betterplace etableret en batteriskiftestation ved Transportcentret nord for Sæby by.

Det betyder, at vi begynder at kunne se sammenhængen imellem Frederikshavn Kommunes visioner som Energiby og Klima-kommune – altså det kommunen vil på energiområdet, og hvad der reelt kan lade sig gøre.

Det er en positiv udvikling, som øger muligheden for brugen af elbiler i Frederikshavn kommune, idet flere ladestandere giver el-bilister bedre forhold ved at gøre det tilgængeligt at oplade elbiler på offentlige parkeringspladser.

Hertil kan tilgængelige ladestandere tilmed gøre det mere attraktivt for virksomheder og borgere at investere i en el-bil.

Med de 2 nye elbiler – og i alt 5 elbiler i rækken – viser vi som kommune vejen frem til en mere bæredygtig og grøn transport i Frederikshavn kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To nye El-biler med mange fordele!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER