Regeringen har indgået aftale med Enhedslisten

Regeringen har indgået aftale med Enhedslisten

17. maj 2012 - kl. 10:22 - af

Frederikshavns kommune er den store vinder af den nye udligningsreform, som regeringen indgik med Enhedslisten onsdag, skriver P4Nord.

Aftalen vil flytte millioner af kroner fra rige til fattige kommuner, og det ser ud til at Frederikshavn kommune bliver den helt store vinder, mens Aalborg bliver en af de største tabere, og må af med ca. 24 mio. kr.

Der er tale om ca. 400 millioner kroner, som skal omfordeles, og her vil Frederikshavn Kommune får en andel på ikke mindre end 20.6 mio kr., hvor imod både Læsø og Jammerbugt kommuner må af med henholdsvis 0.4 og 3,4 mio. kr.

Med aftalen bliver der også oprettet nye statslige støttepuljer – samtidig med, at der ikke bliver pillet ved den nuværende ordning med støtte til kommuner, der er særligt vanskeligt stillede.

Denne aftale får flere nordjyske kommuner i forvejen del i, men et nyt socialt særtilskud på 400 millioner kr. kommer oveni, og tilskuddet til kommuner med øer og færgedrift bliver øget med 15 millioner kroner. Heraf står Læsø til at få en andel.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regeringen har indgået aftale med Enhedslisten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER