Regeringen har indgået aftale med Enhedslisten

Regeringen har indgået aftale med Enhedslisten

17. maj 2012 - kl. 10:22 - af

Frederikshavns kommune er den store vinder af den nye udligningsreform, som regeringen indgik med Enhedslisten onsdag, skriver P4Nord.

Aftalen vil flytte millioner af kroner fra rige til fattige kommuner, og det ser ud til at Frederikshavn kommune bliver den helt store vinder, mens Aalborg bliver en af de største tabere, og må af med ca. 24 mio. kr.

Der er tale om ca. 400 millioner kroner, som skal omfordeles, og her vil Frederikshavn Kommune får en andel på ikke mindre end 20.6 mio kr., hvor imod både Læsø og Jammerbugt kommuner må af med henholdsvis 0.4 og 3,4 mio. kr.

Med aftalen bliver der også oprettet nye statslige støttepuljer – samtidig med, at der ikke bliver pillet ved den nuværende ordning med støtte til kommuner, der er særligt vanskeligt stillede.

Denne aftale får flere nordjyske kommuner i forvejen del i, men et nyt socialt særtilskud på 400 millioner kr. kommer oveni, og tilskuddet til kommuner med øer og færgedrift bliver øget med 15 millioner kroner. Heraf står Læsø til at få en andel.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regeringen har indgået aftale med Enhedslisten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger