Forårsmesse med store rodekasser til salg

Forårsmesse med store rodekasser til salg

5. marts 2012 - kl. 0:08 - af

De 138 numre der var udbudt til salg fyldte et stort klasseværelse på Hjallerup skole, da Østvendsyssel Frimærke og Møntklub afholdt årets Bytte- og Samlermesse lørdag 3. marts.

Omkring 140 numre til anvisningssalg har været normen, de sidste mange år i forbindelse med vores forårsmesse her i Hjallerup, fortæller formand Jørgen Østerled Andersen, Dronninglund.

Det er 23. gang vi afvikler en sådan messe, og de omkring 140 numre, passer til det klientel vi har, og med den tid vi har til rådighed. Første gang vi afviklede messen, husker jeg, vi havde bare 30 numre at gøre godt med, men nu er det faldet ind i et normalt leje, fortæller den travle formand, inden han skynder sig at tage en slurk af kaffekoppen og går hen i hjørnet af lokalet for at møde næste opgave.

Grunden til de 138 numre fyldte meget var, at der i udbud var flere store ”rodekasser” sat til salg. Rodekasser er måske ikke det rigtige ord, men ved eftersynet vakte disse kasser særlig opmærksomhed hos de omkring 50 samlere, der deltog i auktionen, og ivrigt studerede hvad de mon indeholdt. Og indholdet i kasserne var af ganske særlig karakter. Her havde både foreningen, private og de professionelle handlere ryddet op på lagrene og smidt det hele i rodekasser, og så måtte man se, at få det bedste ud af det. Nogle af de ikke helt så etablerede samlere bød ivrigt på disse kasser, og nogle var da også heldige at ”vinde” mere end én kasse og var ved at slæbe sig en pukkel til, da det hele var overstået. På auktionen blev mere end 95 % af effekterne solgt, og det var formanden ualmindeligt godt tilfreds med. Retfærdigvis skal dog også nævnes, det ikke kun var rodekasser, men også masser af flotte frimærker, sedler og mønter der var i udbud.

Messen var en af de sidste chancer i Vendsyssel for frimærke- og møntsamlere, inden sommertiden sætter ind, og samlerne falder til ro og vågner op til efteråret igen.

På messen var der virkelig noget at komme efter for enhver samler og pengepung. Sammen med et par professionelle stande havde en del private deres helt egen stand, og så blev der byttet, handlet og forhandlet om priserne.

Blandt de omkring knap 400 besøgende, var dem under 40 år meget lidt synlige. Det var, det såkaldte grå guld, der her mødtes og handlede. Og blandt de ældre var 95 % af disse af hankøn. Til det indrømmer formanden også, at der i klubben af og til forsøges at få yngre medlemmer meldt ind, men det er ligesom interessen for frimærker, gamle mønter og pengesedler samt ældre lokale postkort, først fanger den enkeltes interesse, når vedkommende når op over de 50 år.

Klubbens næste to arrangementer finder sted på Sognegården i Dronninglund onsdag 7. marts med anvisningssalg og generalforsamling samt afslutning 21. marts. Begge arrangementer starter 19.00.

Skulle læserne være interesseret, er man altid velkommen til at kigge ind på Sognegården i Dronninglund, når klubben afholder arrangementerne. Læserne er også velkomne til at kontakte formanden på 98 84 33 97 eller på e-mail adressen >jhk77@andersen.dk<

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forårsmesse med store rodekasser til salg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER