De 7 menigheder på sognerejse til Tyrkiet

De 7 menigheder på sognerejse til Tyrkiet

25. januar 2012 - kl. 12:17 - af

Sognepræst Kate Felskov holdt tirsdag, den 24. januar foredrag i Volstrup menighed om sin og hendes mand Niels’ studietur med Unitas Rejser til Tyrkiet i efteråret 2011. Formålet med turen var at finde ud af, om der er mulighed for at foretage en sognerejse til ”De syv menigheder i Lilleasien”, som vi læser om i Bibelen. “Vi rejste fra Istanbul til Efesos, Smyrna, Pergamon, Thyatira, Filadelfia, Sardes og Laodikea. Vi så, hvilke miljøer den jødiske og kristne tro opstod i og fik fornemmelsen af et religionsmøde af større dimensioner. Den klassisk græske kultur med mange guder, ægyptisk kultur, jødiske synagoger og endelig sporene af tidlig kristendom i Lilleasien, det nuværende Tyrkiet.
Det var spændende og oplysende, især fordi vi havde en dygtig lokal guide med, som var veluddannet inden for klassisk kultur og teologi, som var bekendende kristen, og som har oplevet forfølgelser på sin egen krop pga. sin kristne tro. Han har været i fængsel flere gange pga. troen. Vores guide havde kontakt med andre kristne, som vi havde muligheden for at komme til at tale med.
Alt i alt var det så spændende, at det er besluttet at forsøge at samle minimum 20 rejsende fra Volstrup sogn og fra de øvrige sogne i den gamle Sæby Kommune. Alle fra Sæby, Understed/Karup, Skæve/Hørby, Torslev/Østervrå og Albæk/Lyngså er velkommen til at deltage i dagene 18.-25. oktober 2012”, slutter Kate Felskov.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De 7 menigheder på sognerejse til Tyrkiet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER