Efter politirazzia til morgen: Stor ros til borgerne

Efter politirazzia til morgen: Stor ros til borgerne

17. januar 2012 - kl. 11:43 - af

Tirsdag morgen var der politirazzia på Sæbygaardvej ved Sæbygaardskolen. Her tjekkede en mandlig og kvindelig betjente op på, om bilisterne kørte forsvarligt, om børnene var fastspændte i bilerne, om der lys på cyklerne m.m.

Der var stor ros fra politiet, og der blev kun uddelt få påtaler. “Det ser rigtig godt ud, folk har været gode til at stramme op. Det kan have noget at gøre med, at bødetaksten er blevet sat op, men det er rigtig dejligt at se, at folk er blevet så gode til at færdes sikkert i trafikken”, fortæller betjent Lars L. Nielsen.

For motordrevne køretøjer (biler, lastbiler, knallert, mc osv.) stiger minimumsbøden fra 500 til 1000 kr.
For cykler stiger minimumsbøden fra 500 til 700 kr.
For alle forseelser, der giver klip i kørekortet, stiger bøden til 2000 kr.
For alle forseelser, der giver betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet, stiger bøden til 2500 kr.
Fartbøderne afhænger af, hvor hurtigt du har kørt i forhold til hastighedsgrænsen. Generelt stiger fartbøderne med ca. 500 – 1000 kr.
De nye bødetakster gælder for forseelser, der bliver begået 1. januar 2012 eller senere. Hvis du har begået en forseelse før 1. januar 2012, bliver bøden fastsat efter de gamle bødetakster.

Se mere på http://www.sikkertrafik.dk/I%20bil/Boeder_og_straf/Boedetakster.aspx

“Men det havde nok set værre ud, hvis der havde være frost til morgen og islag på bilruderne, nogle bilisterne kører rundt med små kighuller, eller mener ikke det er vigtigt at skrabe bagruden,
men det kan give op til en betinget frakendelse af kørekortet”, oplyser betjent Lars L. Nielsen.

Betinget frakendelse

En betinget frakendelse betyder, at du beholder dit kørekort, hvis du:
Består en såkaldt kontrollerende køreprøve inden for tre måneder. En kontrollerende køreprøve betyder, at du skal bestå en almindelig teoriprøve og en praktisk køreprøve.
De næste tre år ikke begår en forseelse, som i sig selv medfører en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet. Du er altså på prøvetid i tre år, efter du har fået en betinget frakendelse.
Hvis du i løbet af prøvetiden begår en forseelse som i sig selv udløser en betinget frakendelse, får du frakendt kørekortet ubetinget i mindst seks måneder.

Hvis du dumper den kontrollerende køreprøve

Hvis du dumper enten teoriprøven eller køreprøven, bliver dit kørekort inddraget. Du får først dit kørekort igen, når du har bestået både køre- og teoriprøve.

Hvad koster det?

Det koster omkring 870 kr. at gå op til en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse. Oveni det kommer der udgifter til lån af godkendt køretøj til køreprøven og undervisning på en køreskole, hvis du har behov for det.

Har du kørekort til flere kategorier og dumper flere gange

Hvis du har kørekort til mere end én kategori, og du ikke består den samlede køreprøve efter højst to teoriprøver og højst to praktiske prøver, får det store konsekvenser. Du mister dine kørekort i alle kategorier og skal generhverve dem enkeltvis.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Efter politirazzia til morgen: Stor ros til borgerne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger