Ejerboliger bedre investering end aktier

Ejerboliger bedre investering end aktier

19. december 2011 - kl. 14:18 - af

Set over de sidste 10 år, har ejerboliger været en bedre investering end aktier, viser ny undersøgelse.

Markedet for ejerboliger har det ikke for godt for tiden. Og aktiemarkedet har også fået sig nogle gevaldige skrammer på det seneste. Men kigger man på bolig- og aktiemarkedet over en 10 årig horisont, ser det faktisk ganske fornuftigt ud. Både for ejerboliger og for aktier.  Det viser en undersøgelse som ejendomsmæglerkæden RealMæglerne Holding A/S har offentliggjort, på baggrund af materiale fra boligsiden.dk.

Men selv om både boliger og aktier har givet et positivt afkast, så viser undersøgelsen fra RealMæglerne, at på trods af diverse boligkriser har ejerboliger været en bedre investering end aktier gennem de seneste 10 år. Mens C20 indekset over de 20 største aktier på Københavns Fondsbørs er steget med 38 procent de sidste 10 år, er de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på villaer, ejerlejligheder og fritidshuse steget med henholdsvis 58, 68 og 135 procent.

“Vi kan se på tallene, at der er et vist sammenfald mellem udviklingen på aktiemarkedet og boligmarkedet. Men udsvingene på aktiemarkedet er langt større end på boligmarkedet, og generelt er ejerboligerne langt bedre til at holde på værdien – også i krisetider”, fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Undersøgelsens resultat falder i tråd med en stor undersøgelse fra Realkredit Danmark, der for nogle år tilbage konkluderede, at ved en tidshorisont på 15 år kan der ikke påvises en eneste periode i danmarkshistorien med negative boligpriser. På grund af den nuværende boligkrise vil der være nogle boligejere, der har købt bolig indenfor de seneste år, der på nuværende tidspunkt vil være teknisk insolvente. Men historikken viser altså, at ejerboliger, ved en tilstrækkelig lang tidshorisont, er en god investering, der tilmed giver et løbende afkast i form af tag over hovedet.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ejerboliger bedre investering end aktier' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER