Luciaoptog i Hyggeklubben trods sygdom og afbud

Luciaoptog i Hyggeklubben trods sygdom og afbud

8. december 2011 - kl. 14:49 - af

I flere år har børnene fra YA i Voerså missionshus optrådt med Luciaoptog for de ældre, i den gamle Albæk Kommune, det vil sige Voerså, Lyngså og Præstbro, når der var juleafslutning.

Luciaoptoget onsdag 7. december bestod af 12 piger i alderen fra 6 – 13 år. Under normale omstændigheder er der flere i optoget, men YA-børnenes daglige leder, Ketty Kjær Pedersen, fortalte, at nogle af børnene var blevet forhindret, og andre var syge, men optoget var flot endda anført af Maja Mølgård.

Hyggeklubbens juleafslutning fandt sted i Voerså IFs klubhus, som er klubbens faste tilholdssted, og her var der mødt 25 ældre op til kaffe, gløgg, æbleskiver og småkager. For de fleste fremmødtes vedkommende, er de alle tilknyttet Den Kommunale Dagpleje i Frederikshavn Kommune og har lidt svært ved at komme rundt. Her kommer Hyggeklubbens frivillige ind i billedet, og de frivillige består af efterlønnere eller pensionister, der i arbejdsårene har været ansat i Hjemmeplejen, og godt kender til problemerne for dem der er svagelige og ældre. De frivillige består af syv damer og en herre, der sørger for et månedligt arrangement for de ældre, og transport for dem der ikke kan komme frem og tilbage. Den ene herre har ikke været tilknyttet Hjemmeplejen, men er gift med en af de frivillige damer og fungerer som chauffør.

Sognepræst Helge Morre Pedersen spillede også en rolle i dagens juleafslutning. Sognepræsten fortalte historier for børnene om Emil, der lavede skarnsstreger. Bagefter arrangerede han konkurrencer YA-børnene imellem, og det samme med de voksne.

For indsatsen fik YA-børnene hver en pose godter at gå hjem på, og til slut læste sognepræsten juleevangeliet.

Hyggeklubben blev startet for få år siden på initiativ af Hanne Kristensen, Voerså og Margith Pedersen, Sæby. Begge er stadig med og Hyggeklubben klarer sig alene med private sponsorater.

Tekst og fotos Cille Strøm


Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Luciaoptog i Hyggeklubben trods sygdom og afbud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger