Sæby mangler brandmænd på deltid

Sæby mangler brandmænd på deltid

23. november 2011 - kl. 1:18 - af

Gør en forskel. Det gør deltidsbrandmænd hver dag over hele landet. Men det er blevet sværere at rekruttere nye folk til styrken. Og sådan er det også i Sæby. Derfor skal ny hvervekampagne skaffe deltidsbrandmænd til Falck-stationen på Aalborgvej.

Man behøver ikke at være supermand for at blive brandmand. Og derfor søger Falck i Sæby både kvinder og mænd. Men man skal ikke være bange for at yde hjælp ved trafikulykker, kravle op ad en stige eller kravle rundt i mørke med fuldt røgdykkerudstyr på.

For at blive brandmand skal man hurtigt kunne møde på brandstationen på Aalborgvej 93 A. Man skal kunne være på stationen senest 5 minutter efter, at alarmen er gået. Derfor er det vigtigt, at man bor og/eller arbejder tæt på.

– I øjeblikket mangler vi primært folk til at møde i dagtimerne, så derfor kommer kampagnen til at fokusere på at få folk, der har mulighed for at kunne forlade sin arbejdsplads, når alarmen går. Vi skal have derfor også have fat i arbejdsgiverne, så de kan se gevinsten ved at have deltidsbrandfolk ansat. Men at finde folk, der kan slukke brande i dagtimerne, ser desværre ud til at blive sværere og sværere. Arbejdsløsheden sætter sit præg på vores område, og folk er efterhånden nødt til at finde arbejde udenbys, og det gør desværre vores rekrutteringsgrundlag mindre, siger brandstationsleder Preben Madsen, Falck Sæby. Der er ca. 80 udrykninger om året fra brandstationen på Aalborgvej. Heraf ligger ca. en fjerdedel i dagtimerne.

Det danske brandvæsen bestod i 2010 af cirka 9.500 personer. Af disse var godt 4.200 ansat på deltid. Men der er brug for flere deltidsbrandmænd, som på alle tider af døgnet kan rykke ud til brande, hjælpe mennesker i nød og afhjælpe miljøkatastrofer.

– Vi sætter alle kræfter ind for at få nye folk til styrken i Sæby, og de engagerede brandmænd i Sæby vil gøre en stor indsats for at finde nye kolleger. Det er ikke kun brandstationen, der har et problem, hvis det kniber med at have nok brandfolk. Det er bestemt også et problem for hele lokalsamfundet, siger Henrik Stage, konsulent ved Beredskabsforbundet og holdleder ved Falck Sæby, der har hjulpet brandstationen med udformningen af kampagnen.

Alle m/k, der har interesse for at blive brandmand, og som kan være på brandstationen inden for 5 minutter fra bopæl og/eller arbejdsplads, opfordres til at møde op til informationsmøde på brandstationen på Aalborgvej 93 A lørdag den 26. november 2011 kl. 13.00-14.00. Der vil være information om ansættelseskrav, uddannelsen og jobbet som deltidsbrandmand. Kontakt brandstationsleder Preben Madsen på telefon 29 93 44 85.

Hvervekampagnen sker i samarbejde med Beredskabsforbundet, der står for udmøntningen af en rekrutteringspulje nedsat under Forsvarsministeriet.

Læs, se og hør mere om at være deltidsbrandmand på www.blivbrandmandnu.dk.

Yderligere information:
Brandstationsleder Preben Madsen, Falck Sæby, telefonnr. 29 93 44 85

Konsulent Henrik Stage, Beredskabsforbundet, telefonnr. 40 18 11 62

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby mangler brandmænd på deltid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER